TUTUSTU MAAILMAN PARHAASEEN TAUSTAÄÄNIEN POISTOON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II -KUULOKKEET JA 90 PÄIVÄN RISKITÖN KOKEILU. LISÄTIETOJA

Juoksu- ja treenikuulokkeiden hankkiminen

Juoksu- ja treenikuulokkeiden hankkiminen

Mieti kolmea asiaa ennen ostamista

Useimmat juoksijat yhtä lailla lenkkipoluilla kuin juoksumatolla haluavat kuunnella musiikkia treenatessaan. Mielestämme mikään ei vauhdita treeniä niin hyvin kuin ensiluokkainen ääni. Äänenlaadun lisäksi on kuitenkin mietittävä kolmea asiaa ennen juoksukuulokkeiden ostamista: langattomuutta/langallisuutta, istuvuutta ja akunkestoa.

Langattomat SoundSport-kuulokkeet pyyhkeen päällä nyrkkeilyhansikkaan vieressä

Johdolliset vs. täysin langattomat nappikuulokkeet

Johdollisissa nappikuulokkeissa on hyvät puolensa. Ensinnäkin sinun ei tarvitse huolehtia niiden lataamisesta. Lisäksi voit kuunnella salilla televisiota johdollisilla nappikuulokkeilla liittämällä ne suoraan juoksumaton kuulokeliitäntään.

Mutta jos olet onnistunut kiskaisemaan korvanapin pois korvasta kädelläsi, ymmärrät, mikä langattomuudessa kiehtoo. Bluetooth®-yhteyden ansiosta voit kuunnella musiikkia ja pitää samalla puhelimen tiiviisti taskun pohjalla. Modernin teknologian ansiosta äänenlaadusta ei myöskään tarvitse tinkiä.

Saatat miettiä, miksi joitakin kuulokkeita kutsutaan langattomiksi, vaikka korvanappeja selvästi yhdistää johto. Tässä tapauksessa langattomuudella viitataan kuulokkeisiin, jotka käyttävät perinteisen johdon sijaan Bluetooth-yhteyttä äänisignaalien lähettämiseen laitteesta korvakuulokkeisiin.

Täysin langattomissa in-ear-kuulokkeissa taas on kaksi korvanappia, joita yhdistää ainoastaan vahva ja luotettava Bluetooth-yhteys. Parin viime vuoden aikana täysin langattomista nappikuulokkeista on tullut suosittuja musiikinystävien keskuudessa. Ensimmäiset täysin langattomat SoundSport Free -in-ear-kuulokkeemme tuotiin markkinoille vuonna 2017. Tänä vuonna valikoimaan lisätään kahdet uudet juoksukuulokkeet: Bose Sport Earbuds -kuulokkeet, jotka on suunniteltu urheiluun, ja Bose QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet, jotka poistavat taustaääniä yhtä tehokkaasti kuin sangalliset kuulokkeemme.

Istuvuus

Kun treenaat, nappikuulokkeiden täytyy tuntua yhtä miellyttäviltä kuin juoksukenkien. Ja aivan kuten kenkien, niidenkin täytyy istua tukevasti.

Mikään ei häiritse kovaan treeniin keskittymistä niin kuin huonosti istuvan korvanapin säätäminen. Istuvuudesta on tullut entistä tärkeämpi tekijä temmoltaan vaihtelevien intervallitreenien suosion kasvaessa.

Juoksukuulokkeiden istuvuudessa on isoja eroja, joten mieti seuraavia asioita. Miltä kuulokkeet tuntuvat, kun olet juossut muutaman kilometrin? Pysyvätkö ne paikallaan ja hankaavatko ne ihoa? Kiinnitä huomiota kuulokkeiden painoon. Kevyet kuulokkeet tuntuvat paremmilta pitkillä lenkeillä.

Koska korvan muoto ja koko on jokaisella eri, oikeanlaisen sovitteen löytäminen on tärkeää. Tiedämme tämän, sillä olemme vuosien ajan mitanneet ihmisten korvien sisäosan kokoa. Oppimamme perusteella loimme ainutlaatuiset sovitteet. Kaikki korvaa koskettavat pinnat ovat silikonia, eivätkä kovaa muovia, joten korvanappi tuntuu hyvältä koko treenin ajan. Sateenvarjon muotoinen sovite asettuu napakasi korvan uurteisiin. Sen täytyy pysyä paikallaan, vaikka hyppisit kuinka paljon. Ainutlaatuisesti muotoiltu sovite asettuu kevyesti ja tiiviisti korvaa vasten, mikä parantaa istuvuutta ja myös äänenlaatua. Kuulokkeidemme mukana toimitetaan kolme erikokoista sovitetta (S/M/L), joista voit valita sinulle sopivimman. Ei ole mitenkään epätavanomaista, että vasemmassa korvassa käytettävä sovite on eri kokoinen kuin oikeassa korvassa.

Kaikissa Bosen juoksukuulokkeissa on innovatiivisesti muotoiltu siipiosa, ja niiden mukana toimitetaan kolmet eri kokoiset sovitteet. Bose Sport Earbuds -kuulokkeet istuvat hyvin pienen kokonsa ansiosta. Vaikka uudet urheilukuulokkeet vastaavat kooltaan lähes täysin SoundSport Free -kuulokkeita, ne asettuvat 40 % lähemmäs korvaa. Tämän vuoksi korvanappi tuntuu virtaviivaisemmalta ja pysyy tukevammin korvassa. Mitä ulompana korvanappi on, sitä enemmän paine kohdistuu siipiosaan. Tämän vuoksi korvanappi ei tunnu pysyvän korvassa, vaikka käyttäisitkin sitä oikein.

Akunkesto

Kuulokkeiden virran on riitettävä koko treenin ajaksi ja tätäkin pidempään.

Around-ear-kuulokkeissa on tavallisesti pitkä akunkesto, mutta useimmista ne tuntuvat epämukavilta juostessa. In-ear-urheilukuulokkeet ovat pienemmät ja paremmin treeniin sopivat, mutta niissä ei ole tilaa isolle akulle.

Jos saat musiikista tarvitsemasi buustin yltääksesi huipputuloksiin, kuulokkeissa on oltava potkua koko treenin ajaksi. Mieti siis tarkkaan, kuinka pitkään kuulokkeet toimivat yhdellä latauksella ja miten helppo ne on ladata.

Bose Sport Earbuds -kuulokkeiden akunkesto on jopa viisi tuntia yhdellä latauksella – tässä ajassa keskivertoihminen juoksee maratonin! Kun palaudut juoksun jälkeen, laita korvanapit tauon ajaksi mukana toimitettavaan latauskoteloon. Täyteen ladatussa kotelossa riittää virtaa kahteen täyteen latauskertaan, enimmillään 10 tunniksi.

SoundSport Free -kuulokkeissa akku kestää 6 tuntia yhdellä latauksella, ja kuten Bose Sport Earbuds -kuulokkeet, ne voi ladata kotelossa täyteen kahdesti (pidentää akunkestoa jopa 10 tuntia).

Janay Harding treenaa Bose Sport Earbuds -kuulokkeet korvissaan
Narua hyppivä mies, jolla on Bose Sport Earbuds -kuulokkeet

Erilaiset treeniohjelmat edellyttävät erilaisia kuulokkeita

On helppo noudattaa treeniohjelmaa luotettavan kumppanin avulla. Ja juuri kuulokkeet ovat luotettavin treenikumppani.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

Uudet sanka- ja nappikuulokkeet sekä äänentoiston seuraava kehitysaskel.
Ostosvinkit: taustaääniä poistavat kuulokkeet
Kolme tapaa, joilla musiikista voi saada motivaatiota
fi