UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Etätyöskentele kuin ammattilainen

Etätöissä on kyse muustakin kuin siitä, että käynnistät tietokoneesi suoraan sängystä noustuasi. On vaikeaa keskittyä ja tehdä työt ajallaan, kun koti on täynnä häiriötekijöitä. Onneksi työskentelyn tehostamiseen liittyviä vinkkejä on paljon saatavilla. Olemme koonneet parhaat etätyöskentelyyn liittyvät vihjeet ja työkalut, joiden avulla teet etätyöskentelystä miellyttävämpää.

Työskentelyyn sopiva tila

Se, missä ja miten työskentelet, vaikuttaa suuresti työsi (ja elämäsi) laatuun. Siksi monet asiantuntijat ja kokeneet etätyöskentelijät korostavat seuraavien merkitystä: 1) työlle kannattaa varata sopiva tila silloinkin, kun erillistä kotitoimistoa ei ole; 2) käytössä on hyvä olla asianmukaiset laitteet ja työkalut.

Keittiön pöytä, olohuoneen nurkka tai tuunattu vanha vaatekaappi – mistä tahansa huoneesta voi tehdä asiallisen työtilan. Ihanteellisessa työtilassa viestiminen ja töihin keskittyminen on helppoa, minkä lisäksi sopiva tila tukee työntekoa ja tekee siitä mukavampaa. Näin pysyt skarppina sekä henkisesti että fyysisesti.

Luo sopiva mielentila

Työmoodiin vaihtaminen kodin arkiaskareiden keskellä ei ole helppoa. Töihin keskittyminen edellyttää sopivaa mielentilaa, mutta samalla on ylläpidettävä tietynlaista tasapainoa ja rajoja oman elämän ja työelämän välillä. Helpommin sanottu kuin tehty, eikö vain?

Rutiinien luominen ja häiriötekijöiden vähentäminen ovat suosituimpia tapoja kääntää aivot työasentoon – ja estää sinua harhautumasta muihin asioihin. Herää normaaliin aikaan, pue päällesi ja kirjaudu ulos päivän päätteeksi. Rutiinitkaan eivät kuitenkaan auta, jos ympäristö on täynnä häiriötekijöitä. Taustamusiikki, valkoinen kohina ja taustaääniä poistavat kuulokkeet ovat parhaita tapoja poistaa häiritsevät äänet, parantaa keskittymistä ja päästä työmoodiin.

Laitteet avuksi

Laitteet voivat lisätä tehokkuuttasi merkittävästi. Käytä esimerkiksi sovellusta, joka varmistaa ettet löysäile, tai tekniikkaa, joka nostattaa työskentelysi aivan uudelle tasolle. Kukapa ei rakastaisi laitteita? Kokosimme listan parhaista työkaluista ja tekniikasta, jotta voit työskennellä tehokkaammin, myös kotoa käsin.

Parhaita paloja

Tässä vielä kattava valikoima inspiraation lähteitä ja motivoivia soittolistoja sekä lista parhaista laitteista, ohjeista ja vinkeistä. Keräsimme tähän kaiken, mitä voit tarvita lisäenergian saamiseksi etätöissä. Nautinnollisia kuunteluhetkiä!