UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Sinua varten muokattu äänentoisto:

Jokaisen korvat ovat ainutlaatuiset, mutta kuulokkeiden ja nappikuulokkeiden äänentoisto on aina ollut sama – tähän asti. CustomTune-teknologia, Bosen mullistava innovaatio, yksilöllistää äänentoiston ja taustaäänien poiston kaikkien korville. Mikä on lopputulos? Maailman paras taustaäänien poisto ja täyteläisempi, mukaansatempaavampi ääni.  

Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet märällä penkillä ulkona

Rakettitieteilijä sai ajatuksen yksilöllistämisestä

Vuosikymmenten ajan audioteollisuuden kuulokkeet ja nappikuulokkeet on suunniteltu varmistamaan hyväksyttävä kuuntelukokemus kaikille kuuntelijoille. 

Kaikille sopivan yhden koon lähestymistapa ei aina taannut parasta suorituskykyä. Miksi? Koska kaikki korvat ovat erilaisia – ja nämä erot vaikuttavat kuulemaamme ääneen ja taustaäänien poistoon. 

”Jokaisen korvakäytävät ovat ainutlaatuiset, mikä saa ne käyttäytymään eri tavalla akustisesti”, sanoo John Rule, ilmailualan insinööri ja vanhempi järjestelmäinsinööri Bosella. ”Rakentamalla kaikille korville sopivat kuulokkeet rajoitimme suorituskykyä.”  

Rule sai idean. Mitä jos Bose voisi parantaa kuulokkeiden ja nappikuulokkeiden suorituskykyä räätälöimällä äänen ja taustaäänien poiston jokaisen henkilön korviin sopivaksi? Hän kertoi pomolleen, että hänellä oli idea yksilöllistämiseen ja pyysi aikaa ja tilaa ongelman käsittelemiseen. 

Kuusi kuukautta myöhemmin Rule oli toteuttanut vision yksilöllisestä taustaäänien poistosta. Muut insinöörit käyttivät hänen ydinideaansa löytääkseen tavan, jolla tarjota yksilöllinen ääni. Yhdessä innovaatioista tuli CustomTune-äänenkalibrointiteknologia. Se lanseerattiin taustaääniä poistavissa Bose QuietComfort II -nappikuulokkeissamme.

Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet ja latauskotelo pöydällä

Kuinka CustomTune-teknologia muokkaa ääntä sinulle sopivaksi?

Kun laitat QuietComfort II -nappikuulokkeet korviisi ensimmäistä kertaa, ne lähettävät tervetuloäänen – thomp-ääniefektin. Tämä soittoääni kulkee korvakäytäväsi läpi ja pomppaa takaisin nappikuulokkeisiin, mistä mikrofonit poimivat sen. Ja tällöin näemme CustomTune-teknologian taian. 

Teknologia käyttää monimutkaisia algoritmeja ja matematiikkaa ymmärtääkseen, kuinka korvien koko, muoto ja syvyys vaikuttavat soittoääneen. Korviesi arkkitehtuuri voi esimerkiksi vahvistaa joitain ääniä ja vaimentaa toisia. CustomTune neutraloi muutokset, joita korvasi aiheuttavat soittoääneen. Tämä varmistaa, että ääni on mahdollisimman lähellä alkuperäistä äänitystä.  

Äänen tavoin ulkoinen melu – ja nappikuulokkeiden taustaäänien poistoon käyttämät ääntä vaimentavat aallot – muuttuvat, kun ne kulkevat korvakäytävissäsi. CustomTune mittaa korviesi muodon aiheuttamia muutoksia ja kompensoi ne sitten. Tämä johtaa paljon hiljaisempaan kokemukseen. Se pehmentää myös hankalimmin vaiennettavia ääniä, kuten puhetta.  

Nainen Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet korvissaan

Kuinka CustomTune parantaa musiikkikokemustasi?

Kun Rule ja muut Bosen insinöörit arvioivat CustomTunen kykyä vaimentaa melua, he hämmästyivät. QuietComfort II -nappikuulokkeet vaimensivat ulkopuolelta tulevat taustaäänet paremmin kuin mitkään markkinoilla olevat taustaääniä poistavat nappikuulokkeet tai over-ear-kuulokkeet

”Miksi tällä on merkitystä? Ilman tehokasta taustaäänien poistoa joudut nostamaan äänenvoimakkuutta niin suureksi, että siitä tulee epämukavaa kuunnella”, Rule selostaa. ”QuietComfort II -nappikuulokkeet poistavat lähes kaikki ulkopuoliset äänet, jolloin voit kuunnella musiikkia mukavassa hiljaisuudessa.” 

Kuinka yksilöity ääni vaikuttaa musiikkisi äänenlaatuun? Useimmat taiteilijat luovat musiikkia käyttämällä hienostunutta äänijärjestelmää äänistudiossa. Kun musiikkia toistetaan korvissasi kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden kautta, korvakäytäväsi arkkitehtuuri muuttaa musiikin alkuperäisestä äänityksestä. Jotkin taajuudet korostuvat, kun taas toiset vähenevät.   

”Tämä tarkoittaa sitä, että musiikki ei kuulosta samalta kuin studiossa miksattu ja masteroitu musiikki”, Rule sanoo. ”CustomTune poistaa korviesi aiheuttaman vääristyvän vaikutuksen ääneen ja varmistaa, että musiikki kuulostaa samalta kuin artisti on tarkoittanut.”

Nainen ulkona Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet korvissaan

Bosen innovaation perintö

CustomTunen innovatiivisuutta pohtiessaan Rule huomauttaa, että uusia ideoita syntyy harvoin tyhjästä. Innovaatio tapahtuu, kun yksilöt tai tiimit soveltavat asiantuntijuuttaan yhdellä alalla ratkaistakseen ongelman toisella alalla. Tarvittiin rakettitieteilijä keksimään yksilöidyn äänen.  

”Olen työskennellyt monilla eri tutkimusaloilla akustiikasta ja polttokennoista puolustusteknologiaan ja suuritehoisiin lasereihin”, Rule sanoo. ”CustomTunen Heureka-hetki tuli, kun sovelsin ilmailutaustani matemaattista tekniikkaa tähän akustiseen ongelmaan.”  

Edistikö Bose jollakin tavoin tätä keksintöä? Rule sanoo, että Bosen innovaatiokulttuuri antoi hänelle mahdollisuuden työskennellä projektin parissa useita kuukausia ilman takeita onnistumisesta. 

”Yhtiön perustaja Amar Bose uskoi, että yrityksellä pitäisi aina olla joukko älykkäitä ihmisiä, jotka tekevät tutkimusta, joka ei ole sidottu tuotekehitykseen. Heidän tavoitteensa? Keksiä jotain parempaa. Myöhemmin voimme selvittää, kuinka uudet keksinnöt voidaan muuttaa upeiksi tuotteiksi. Jos sinulla on loistava idea Bosella, sinua rohkaistaan kehittämään sitä – ja juuri niin tein.” 

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

  Olet valinnut vertailuun enimmäismäärän tuotteita (4).   Enimmäismäärä tuotteita (4) valittu   Voit vertailla vain samankaltaisia tuotteita.   Vertaile vain samankaltaisia tuotteita.
(0)
Valitse vertailuun 2–4 tuotetta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viisi tapaa, joilla uudet QuietComfort® II -nappikuulokkeet nostavat nappikuulokkeiden tasoa
Bosen langattomien nappikuulokkeiden ohjaaminen pyyhkäisemällä, napauttamalla ja painamalla