Sopivan soundbar-kaiuttimen valinta

Sopivan soundbar-kaiuttimen avulla lähes mihin tahansa televisiolaitteistoon saa elokuvateatterimaisen upean äänentoiston. Alla on vinkkejä omaan laitteistoosi sopivan soundbar-kaiuttimen valintaa varten.

Sopivan soundbar-kaiuttimen valinta

Suoratoistopalveluiden ansiosta elokuvien katselu kotona on huippusuosittua. Olohuonekin voi tuntua elokuvateatterilta, jos käytössä on äänentoistojärjestelmä, joka vie sinut suoraan tapahtumien sykkeeseen. Bosen soundbar-kaiuttimen avulla epäselvä puhe muuttuu selkeäksi ja toimintakohtausten aiemmin tasaiselta kuulostaneet taustaäänet erottuvat toisistaan ja jylisevät vaikuttavasti. Kaiutinvalikoima sisältää useita vaihtoehtoja, joten jokaiseen kotiteatteriin löytyy kooltaan, tyyliltään ja äänenlaadultaan sopiva soundbar-älykaiutin. Nappaa siis popcornit ja tee olosi mukavaksi. Kun olet valinnut kotiisi sopivan soundbar-kaiuttimen tämän oppaan avulla, et enää ikinä halua lähteä pois sohvalta.

Bose TV Speaker -kaiutin TV-tasolla

Elokuvateatterimainen ääni kotisohvalla

On todella ärsyttävää, jos suosikkisarjan henkilöiden puheesta ei saa selvää. Kohtauksessa on pimeää, taustamusiikin äänenvoimakkuus nousee ja kuiskatut repliikit ovat pelkkää muminaa. Kohtauksen jännite katoaa, kun yrität kuunnella samaa kohtaa uudelleen ja uudelleen.

Jos pidät yksinkertaisista ratkaisuista, Bose TV Speaker on täydellinen perustuote. Sen avulla kuulet aiemmin epäselviksi jääneet äänet: taistelukohtausten bassoäänet ovat vaikuttavampia ja draamasarjojen kuiskattujen kohtausten kohdalla ei tarvitse pinnistellä. Yksiosaisen soundbar-kaiuttimen ansiosta kuuntelukokemus on selkeä, ja dialogitila ja muut ominaisuudet tekevät käytöstä miellyttävää. Voit käyttää kaiutinta myös erillään televisiosta, sillä Bose TV Speaker toimii hyvin myös Bluetooth®-kaiuttimena.

Jos haluat mieluummin laajennettavissa olevan äänentoistojärjestelmän, Bosella on kaksi hyvää älykaiutinvaihtoehtoa: Bose Smart Soundbar 300 ja Bose Soundbar 700. Molemmat vievät sinut suoraan tapahtumien sykkeeseen, ja äänenlaatu on kuin elokuvateatterin parhailla paikoilla. Kauhuelokuvaa katsoessasi hyppäät yllättävissä kohdissa vähän korkeammalle, ja basson jytke tuntuu miellyttävänä, kun kuuntelet suosikkisoittolistaasi.

Bose Soundbar 700 on paras mahdollinen soundbar-kaiutin musiikin kuuntelemiseen ja elokuvien katselemiseen. Sen monisuuntaiset kaiuttimet täyttävät huoneen kuin huoneen laadukkaalla äänellä, ja kuuntelijasta tuntuu siltä kuin ääni tulisi kaiuttimen sijaan ympärillä olevasta tilasta.

Kodin äänimaailma kuntoon

Olitpa sitten järjestämässä vuoden parhaita bileitä tai linnoittautumassa sohvannurkkaan leffatreffejä varten, Bose Smart Soundbar 300 ja Bose Soundbar 700 mukautuvat tarpeisiisi erilaisten korvia hivelevien lisäosien avulla. Pienikin panostus voi tehdä kotisi äänimaailmasta illan vetonaulan.

Molemmat soundbarit sopivat yhteen esimerkiksi bassoyksiköiden ja surround-kaiuttimien kanssa, jotka parantavat kuuntelukokemusta. Bassoyksikkö tuo ääneen lisäsyvyyttä ja surround-kaiuttimet tuottavat uskomattoman elokuvamaisen äänimaailman.

Eikä siinä vielä kaikki. Jos sinä valvot mielelläsi myöhään, mutta puolisosi täytyy herätä aikaisin töihin, voit kytkeä Bose Noise Cancelling Headphones 700- tai QuietComfort 35 II -kuulokkeet kaiuttimeen ja jatkaa television katselua tai videopelien pelaamista myöhään yöhön. Kuulokkeet takaavat, ettet häiritse puolisoasi.

Bose Smart Soundbar 300 ja televisio TV-tasolla

Täydellinen yhdistelmä

Kun valitset kotiisi soundbar-kaiutinta, varmista, että kaiutin sopii yhteen viihdejärjestelmäsi kanssa. Lisäksi kaiuttimen täytyy sopia kooltaan ja tyyliltään siihen huoneeseen, jossa viihdejärjestelmä sijaitsee. Bose Smart Soundbar 300- ja Soundbar 700 -kaiutinten käyttöönotto on helppoa. Vain yhdellä liitännällä yhdistät Bose Smart Soundbar 300 -kaiuttimen televisioon käyttäen joko optista audiokaapelia (toimitetaan mukana) tai HDMI-kaapelia (myydään erikseen). Yhdistä soundbar televisioon, kytke virta ja käynnistä laite. Soundbar 700 -kaiuttimessa on Bosen ADAPTiQ-äänenkalibrointijärjestelmä, joka takaa parhaan mahdollisen äänenlaadun huoneessa kuin huoneessa. Järjestelmä analysoi, miten huoneen koko, huonekalut ja istumapaikkasi vaikuttavat ääneen, ja säätää äänentoistoa sen mukaan.

Koska tyyli on vähintään yhtä tärkeää kuin tarkoitus, soundbar-kaiuttimen pitäisi sopia myös kotisi sisustukseen. Aivan ensimmäisenä kannattaa päättää kaiuttimen kokoluokka. Jos tila on pienehkö ja haluat kompaktin soundbar-kaiuttimen, Bose Smart Soundbar 300 tai Bose TV Speaker ovat hyviä vaihtoehtoja. Molemmat ovat Bose Soundbar 700 -kaiutinta pienempiä.

Tyyliseikkojakaan ei kannata sivuuttaa. Jos haluat kaiuttimen, joka näyttää ja kuulostaa yhtä hyvältä, saatat kallistua Bose Soundbar 700:n puoleen: karkaistun lasipinnan ansiosta kaiutin on tyylikäs lisä mihin tahansa sisustukseen.

Kaikki kolme kaiutinvaihtoehtoa (Bose Smart Soundbar 300, Bose Soundbar 700 ja Bose TV Speaker) voidaan kiinnittää seinälle erikseen myytävän Bose-seinäkiinnikkeen avulla.

Vaikka laittaisit soundbarisi tiettyyn huoneeseen, sinun ei tarvitse viettää kaikkea aikaasi sen äärellä. Bose Smart Soundbar 300- ja Soundbar 700 -kaiuttimissa on monihuonetoiminto, jonka ansiosta voit yhdistää ja ohjata kahta tai useampaa Bosen älykästä kaiutinta ja soundbaria mistä tahansa huoneesta kotonasi. Voit esimerkiksi kuunnella samaa musiikkia eri huoneissa ja ohjata kaiuttimia joko Bose Music -sovelluksella tai yksinkertaisella äänikomennolla*. Vaikka siirtyisit tekemään kotitöitä toiseen huoneeseen, musiikin kuuntelua ei tarvitse lopettaa.

Bose Soundbar 700 ja televisio TV-tasolla

Ei pelkkä television lisävaruste

Joskus elokuvamaraton tuntuu juuri oikealta tavalta viettää aikaa. Toisinaan taas ei tee lainkaan mieli katsella televisiota. Kodin tekniikan pitäisikin mukautua vaihteleviin tilanteisiin.

Bose Soundbar 500 ja 700 ovat Wi-Fi®-, Bluetooth- ja Apple AirPlay 2 -yhteensopivia, joten suoratoistovaihtoehdot ovat rajattomat. Suosikkipodcastisi ja -soittolistasi ovat Bose Music -sovelluksen ansiosta muutaman painalluksen päässä, ja integroidut virtuaaliavustajat*, kuten Google Assistant ja Amazon Alexa mahdollistavat myös äänikomentojen käyttämisen. Haluatko ohittaa kappaleen tai pienentää äänenvoimakkuutta? Jos kaukosäädin on kadoksissa sohvan uumenissa, voit ohjata kaiutinta äänikomennoilla. Amazon Alexan avulla voit vaihtaa jopa televisiokanavaa. Erikoissuunniteltujen mikrofonien ansiosta Bose Soundbar 500 ja 700 kuulevat komentosi varmasti, sillä ne on suunniteltu tunnistamaan komennot jopa kovaäänisten juhlien keskellä. Kaiuttimissa on myös valopalkki, joka ilmaisee, kun ne vastaanottavat ääntä, käsittelevät tietoja tai toistavat ääntä. Äänikomennot voi halutessaan poistaa käytöstä milloin tahansa napauttamalla mikrofonien mykistyspainiketta.

Kun tiedossa on sarjamaraton tai perheen tai kavereiden leffailta, Bosen soundbar-kaiutin takaa parhaan mahdollisen äänentoiston ja katselukokemuksen.

* Puhepalvelut (Amazon Alexa, Google Assistant) voivat vaihdella, eivätkä ne välttämättä ole saatavana kaikilla kielillä ja kaikissa maissa.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

fi