UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Näin taustaääniä poistavat kuulokkeet tekevät lentomatkustamisesta mukavampaa

Lentomatkailuun liittyy monia haittapuolia, mutta taustaääniä poistavat kuulokkeet saattavat olla vastaus niihin.

Näin taustaääniä poistavat kuulokkeet tekevät lentomatkustamisesta mukavampaa

Lentämällä pääsee nopeasti melkein minne tahansa, mutta kovin hiljaista kyytiä se ei ole.

Tohtori Amar Bose huomasi tämän vuonna 1978 lentomatkalla Zürichistä Bostoniin. Lentoyhtiöt olivat vuodesta 1963 lähtien tarjonneet ääniviihdettä matkustajille pneumaattisten kuulokkeiden kautta. Ne olivat stetoskoopin näköisiä putkimaisia laitteita. 1970-luvun lopulla pneumaattisia kuulokkeita alettiin vaihtaa elektronisiin. Käyttäessään Bostonin-lennollaan kuulokkeita ensimmäistä kertaa Amar Bose oli sekä innostunut että pettynyt. Elektroniset kuulokkeet tuottivat laadukasta ääntä, joka kuitenkin peittyi matkustamon metelin alle.

Tri Bose sai ahaa-elämyksen: perustason fysiikan avulla hän kehitti kuulokkeet, joissa mikrofoni havaitsee taustaäänet ja elektroniikka tuottaa samanvahvuisen vastasignaalin, joka kumoaa taustaäänen ennen kuin se kulkeutuu kuuntelijan tärykalvoille. Näin syntyivät ensimmäiset taustaääniä poistavat kuulokkeet.

Nykyään tarjolla on suuri valikoima erilaisia taustaääniä poistavia kuulokkeita lentomatkustukseen. Vaikka ne eivät voi poistaa takanasi istuvaa istuimenpotkijaa tai riviltä 34 tulevaa juustonaksujen hajua, ne soveltuvat erinomaisesti neljän yleisimmän lentomatkustuksen ongelman ratkaisuun.

Ongelma 1: Matkustamon humina

Yksi melunlähteistä, joka alun alkaen innoitti tri Bosea kehittämään taustaääniä poistavat kuulokkeet, on matkustamon täyttävä jatkuva humina. Moottorien pauhusta, tuulen ujelluksesta ja ilmastoinnin suhinasta koostuva melu täyttää matkustajien korvat pehmeällä, mutta tasaisella hälyllä, joka haittaa TV-ohjelmien tai elokuvien äänien kuuntelemista. Ehkäpä juuri tästä syystä taustaääniä poistavista kuulokkeista on tullut lennoilla yhtä tavallinen näky kuin kannettavista tietokoneista ja kahvikupeista. Headphones 700 -kuulokkeet ja langattomat QuietComfort® 35 II -kuulokkeet tunnetaan kyvystään peittää matkustamon humina tuottaen samalla korkealuokkaista ääntä. Molemmissa kuulokkeissa on audiokaapeli, joka mahdollistaa niiden liittämisen lentokoneen viihdejärjestelmään. Olipa sitten kyse musiikista, elokuvasta tai podcastista, kaikki äänet kuulostavat selkeiltä ja kirkkailta. Ja mikä parasta, sinun ei tarvitse vääntää äänenvoimakkuutta epämiellyttävän kovalle nauttiaksesi sisällöstä. Vaikka vieressä istuva matkustaja onkin levittäytynyt puolellesi, voit kuitenkin itse nauttia omasta auditiivisen autuuden kuplastasi. Kun otat kuulokkeet lopulta pois, saatat jopa hieman pelästyä sitä, kuinka kovaääninen lentokone todella on!

Jos sinua kiinnostavat suuren suosion saaneet täysin langattomat in-ear-kuulokkeet, Bose QuietComfort® -nappikuulokkeiden tulisi olla ensimmäinen asia, jonka pakkaat mukaasi. Nämä pienikokoiset kuulokkeet ovat täynnä täyteläistä, elävää ääntä ja taustaäänten poistoa, joka on aivan yhtä tehokasta kuin perinteisissä over-ear-kuulokkeissa. Jos lentosi kestää alle 6 tuntia, yksi latauskerta riittää aivan mainiosti koko matkan ajaksi. Jos lentosi on pidempi, voit ladata kuulokkeet latauskotelossa. Nopea 15 minuutin lataus antaa nappikuulokkeille virtaa kahdeksi tunniksi. On syytä mainita, että koska lentokoneissa ei tällä hetkellä ole Bluetooth®-yhteydellä toimivia viihdejärjestelmiä, mitkään markkinoiden nappikuulokkeet eivät sovi lentoyhtiön tarjoaman viihdesisällön kuluttamiseen. Jos siis haluat striimata elokuvan tai kaksi, muistathan ladata sisällön laitteellesi ennen lähtöä.

Niille, jotka haluavat taustaääniä poistavat kuulokkeet mutta eivät halua jäädä paitsi lennolla näytettävistä elokuvista, suosittelemme QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeita. Nämä nappikuulokkeet voidaan kytkeä suoraan lentokoneen kuulokeliitäntään. Taustaääniä poistava ominaisuus toimii akulla, joka kestää jopa 16 tuntia yhdellä latauksella. Ja vaikka akku loppuisikin, johdon avulla voit edelleen kuunnella haluamaasi sisältöä.

Ongelma 2: Puheliaat kanssamatkustajat

Matkatoimisto Agoda kysyi yli 10 000 matkustajalta, mikä heidän mielestään on matkustamisessa rasittavinta. Vastaajien mukaan ärsyttävintä ovat puheliaat kanssamatkustajat.

Koska et voi koskaan tietää, istutko lennollasi Heikki Hiljaisen vai Simo Suupaltin vieressä, mukaan kannattaa pakata taustaääniä poistavat kuulokkeet. Kuulokkeiden asettaminen päähän antaa naapurillesi selkeän viestin, että rupattelun sijaan haluat mieluummin nukahtaa. Vaikka naapuri alkaisi keskustella jonkun toisen matkustajan kanssa, kuulet kuitenkin vain oman musiikkisi, elokuvasi tai podcastisi.

Kaikkia ääniä tosin ei kannata hukuttaa. Esimerkiksi ohjaamon ja matkustamohenkilökunnan kuulutukset kannattaa panna merkille. Näissä tilanteissa eriasteinen taustaäänien poisto on kätevä ominaisuus. Taustaääniä poistavissa Bose 700 -kuulokkeissa ja Bose QuietComfort® -nappikuulokkeissa on valittavana 11 eri melunvaimennustasoa, mukaan lukien keskustelutila, jolla voit hetkellisesti poistaa käytöstä taustaäänien poiston. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeissa on niin ikään myös tietoisuustila, jonka voit ottaa käyttöön nappia painamalla kuullaksesi, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Ongelma 3: Lentopelko

Pelkäätkö lentämistä? Et ole yksin. Yhdysvaltalaisen Anxiety and Depression Association of America -yhdistyksen mukaan 20 prosenttia amerikkalaisista pelkää lentämistä niin paljon, että he välttelevät lomalle lähtöä tai matkustusta vaativaa työtä. Jos olet lentopelkoinen, harkitse taustaääniä poistavia kuulokkeita. Ne sopivat hyvin oman henkilökohtaisen hiljaisuuden kuplan luomiseen. Ne myös elävöittävät musiikkiasi. Tämä yhdistelmä tekee taustaääniä poistavista kuulokkeista erinomaisen vaihtoehdon stressistä kärsiville. Tämän vuonna 2019 julkaistun artikkelin mukaan musiikki voi laskea sykettä, hidastaa hengitystahtia ja lievittää ahdistuksen tunnetta. Tässä vuonna 2017 julkaistussa tutkimuksessa brittiläiset hermotutkijat havaitsivat, että tietynlainen musiikki voi vähentää ahdistusta jopa 65 prosentilla. He kokosivat myös maailman rentouttavimpien ja stressiä lieventävien kappaleiden top 10 -listan. Voit kuunnella kappaleet ilmaiselta Spotify®-soittolistalta, jonka on koonnut Inc.comin toimittaja Melanie Curtin.

Musiikki ja luonto eivät ole ainoita vaihtoehtoja. Koska Bosen taustaääniä poistavissa kuulokkeissa on Bluetooth-yhteys, niillä voi kuunnella myös mobiilisovelluksia, kuten hengitys- ja meditaatioharjoituksia tarjoavaa Headspace-sovellusta.

Ongelma 4: Vaikeuksia rentoutua

Lentokoneessa olet aina tietoinen ihmisistä ympärilläsi. Henkilökunnan kuulutukset. Lennonaikainen tarjoilu. Suolapähkinäpusseista kuuluva rapina. Turvavyön merkkivalon kilahdus. Se yksi matkustaja, joka jatkuvasti nousee ylös hakeakseen milloin mitäkin matkatavarahyllyltä. Ikkunaverho, jota nostetaan ja lasketaan. Ja nostetaan ja lasketaan. Voit aina kääriytyä peittoon ja piiloutua unimaskin taakse. Jos kuitenkin haluat viedä henkilökohtaisen keitaasi askeleen pidemmälle, ota avuksi taustaääniä poistavat kuulokkeet.

Kyse ei ole kuitenkaan vain siitä, mitä taustaääniä haluat poistaa, vaan myös siitä, mitä haluat kuunnella. Bose Music -sovelluksen avulla voit helposti kontrolloida musiikkiasi. Hyödynnä lentokoneen Wi-Fi®-yhteys ja valitse rentouttava kanava musiikin striimauspalvelusta tai kuuntele rauhoittavaa soittolistaa omasta musiikkikirjastostasi.

Tärkeää on myös mukavuus. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeissa ja QuietComfort®-nappikuulokkeissa on kehittynyttä soviteteknologiaa, jonka avulla kuulokkeet pysyvät mukavasti paikoillaan. Kuulokkeet ovat niin mukavat käyttää, että voit pitää niitä koko pitkän lennon ajan.

Jos sinulle on tärkeintä nukkua rauhassa koko lennon ajan, Bose Sleepbuds™ II -unikuulokkeet voivat olla oikea valinta. Toisin kuin muut tuotteet tällä sivulla, ne eivät toista musiikkia, elokuvia tai podcasteja. Nämä pienet nappikuulokkeet toistavat vain rauhoittavia ääniä, jotka tuudittavat sinut uneen.

Voit siis saada lentomatkan kulumaan ihan niin kuin haluat – nukkumalla, katsomalla elokuvaa tai rentoutumalla oman musiikkisi parissa – ottamalla avuksi taustaääniä poistavat tai peittävät kuulokkeet.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

  Olet valinnut vertailuun enimmäismäärän tuotteita (4).   Enimmäismäärä tuotteita (4) valittu   Voit vertailla vain samankaltaisia tuotteita.   Vertaile vain samankaltaisia tuotteita.
(0)
Valitse vertailuun 2–4 tuotetta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Uudet sanka- ja nappikuulokkeet sekä äänentoiston seuraava kehitysaskel.

Ostosvinkit: taustaääniä poistavat kuulokkeet

Ovatko Bosen kuulokkeet hyvät matkoille?

Kyllä. Bosen kuulokkeet ovat ihanteellisia matkoille, koska niillä voit sulkea pois häiritsevät äänet ja saada nautittavamman äänielämyksen.

Mitä matkakuulokkeet ovat?

Matkakuulokkeet on suunniteltu kannettaviksi ja helppokäyttöisiksi liikkeellä ollessa, matkustitpa sitten lentokoneella, junalla tai autolla.

Millaisia ominaisuuksia matkakuulokkeista kannattaa etsiä?

Kun valitset matkakuulokkeita, kiinnitä huomiota taustaäänien poistoon, mukavuuteen, kestävyyteen, akunkestoon ja kannettavuuteen.

Mitä tarkoittaa matkakuulokkeiden taustaääniä poistava teknologia?

Matkakuulokkeiden taustaääniä poistava teknologia on suunniteltu taustaäänien poissulkemiseen ja musiikista tai elokuvista nauttimisen helpottamiseen meluisissa ympäristöissä.

Onko olemassa matkakuulokkeita, joissa on sisäänrakennettu mikrofoni puheluita varten?

Kyllä. Matkakuulokkeissamme on sisäänrakennetut mikrofonit, jotka mahdollistavat hands-free-puhelut liikkeellä ollessa.              

Voiko matkakuulokkeita ladata liikkeellä ollessa?

Kyllä. Monien matkakuulokkeiden mukana tulee latauskotelo, jossa kuulokkeet voi ladata liikkeellä ollessa. Se tekee niistä ihanteelliset pitkille matkoille.

Sopivatko taustaääniä poistavat kuulokkeet matkustamiseen?

Kyllä. Taustaääniä poistavat kuulokkeemme ovat ihanteellisia matkoille, sillä ne voivat sulkea pois lentokoneen, junan tai auton moottorin äänet ja helpottaa siten nukkumista tai rentoutumista.

Voiko työkäyttöön tarkoitettuja taustaääniä poistavia kuulokkeita käyttää matkoilla?

Kyllä. Työkäyttöön tarkoitetut taustaääniä poistavat kuulokkeet ovat usein ihanteellisia matkoille, sillä ne voivat sulkea pois lentokoneen tai junan moottorin äänet.