TUTUSTU MAAILMAN PARHAASEEN TAUSTAÄÄNIEN POISTOON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II -KUULOKKEET JA 90 PÄIVÄN RISKITÖN KOKEILU. LISÄTIETOJA

Taustaääniä poistavat kuulokkeet tekevät lentomatkustamisesta mukavampaa

Lentomatkailuun liittyy monia haittapuolia, mutta taustaääniä poistavat kuulokkeet saattavat olla vastaus niihin.

Taustaääniä poistavat kuulokkeet tekevät lentomatkustamisesta mukavampaa

Lentämällä pääsee nopeasti melkein minne tahansa, mutta kovin hiljaista kyytiä se ei ole.

Tohtori Amar Bose huomasi tämän vuonna 1978 lentomatkalla Zürichistä Bostoniin. Lentoyhtiöt olivat vuodesta 1963 lähtien tarjonneet ääniviihdettä matkustajille pneumaattisten kuulokkeiden kautta. Ne olivat stetoskoopin näköisiä putkimaisia laitteita. 1970-luvun lopulla pneumaattisia kuulokkeita alettiin vaihtaa elektronisiin. Käyttäessään Bostonin-lennollaan kuulokkeita ensimmäistä kertaa Amar Bose oli sekä jännittynyt että pettynyt. Elektroniset kuulokkeet tuottivat laadukasta ääntä, joka kuitenkin peittyi matkustamon metelin alle.

Tri Bose sai ahaa-elämyksen: perustason fysiikan avulla hän kehitti kuulokkeet, joissa mikrofoni havaitsee taustaäänet ja elektroniikka tuottaa samanvahvuisen vastasignaalin, joka kumoaa taustaäänen ennen kuin se kulkeutuu kuuntelijan tärykalvoille. Näin syntyivät ensimmäiset taustaääniä poistavat kuulokkeet.

Nykyään tarjolla on suuri valikoima erilaisia taustaääniä poistavia kuulokkeita lentomatkustukseen. Vaikka ne eivät voi poistaa takanasi istuvaa istuimenpotkijaa tai riviltä 34 tulevaa juustonaksujen hajua, ne soveltuvat erinomaisesti neljän yleisimmän lentomatkustuksen ongelman ratkaisuun.

Ongelma 1: Matkustamon humina

Yksi melunlähteistä, joka alun alkaen innoitti tri Bosea kehittämään taustaääniä poistavat kuulokkeet, oli matkustamon täyttävä jatkuva humina. Moottorien pauhusta, tuulen ujelluksesta ja ilmastoinnin suhinasta koostuva melu täyttää matkustajien korvat pehmeällä, mutta tasaisella hälyllä, joka haittaa TV-ohjelmien tai elokuvien äänien kuuntelemista. Ehkäpä juuri tästä syystä taustaääniä poistavista kuulokkeista on tullut lennoilla yhtä tavallinen näky kuin kannettavista tietokoneista ja kahvikupeista. Headphones 700 -kuulokkeet ja QuietComfort® 35 II -langattomat kuulokkeet ovat kuuluisia niiden kyvystä peittää matkustamon humina tuottaen samalla korkealuokkaista ääntä. Molemmissa kuulokkeissa on audiokaapeli, joka mahdollistaa niiden liittämisen lentokoneen viihdejärjestelmään. Olipa sitten kyse musiikista, elokuvasta tai podcastista, kaikki äänet kuulostavat selkeiltä ja kirkkailta. Ja mikä parasta, sinun ei tarvitse vääntää äänenvoimakkuutta epämiellyttävän suureksi nauttiaksesi sisällöstä. Vaikka vieressä istuva matkustaja onkin levittäytynyt puolellesi, voit kuitenkin itse nauttia omasta auditiivisen autuuden kuplastasi. Kun otat kuulokkeet lopulta pois, saatat jopa hieman pelästyä sitä, kuinka kovaääninen lentokone todella on!

Jos sinua kiinnostavat suuren suosion saaneet täysin langattomat in-ear-kuulokkeet, Bose QuietComfort® Earbuds -nappikuulokkeiden tulisi olla ensimmäinen asia, jonka pakkaat mukaasi. Nämä pienikokoiset kuulokkeet ovat täynnä täyteläistä, elävää ääntä ja taustaäänten poistoa, joka on aivan yhtä tehokasta kuin perinteisissä over-ear-kuulokkeissa. Jos lentosi kestää alle 6 tuntia, yksi latauskerta riittää aivan mainiosti koko matkan ajaksi. Jos lentosi on pidempi, voit ladata kuulokkeet latauskotelossa. Nopea 15 minuutin lataus antaa nappikuulokkeille virtaa kahdeksi tunniksi. On syytä mainita, että koska lentokoneissa ei tällä hetkellä ole Bluetooth®-yhteydellä toimivia viihdejärjestelmiä, mitkään markkinoiden nappikuulokkeet eivät sovi lentoyhtiön tarjoaman viihdesisällön kuluttamiseen. Jos siis haluat striimata elokuvan tai kaksi, muistathan ladata sisällön laitteellesi ennen lähtöä.

Niille, jotka haluavat taustaääniä poistavat kuulokkeet mutta eivät halua jäädä paitsi lennolla näytettävistä elokuvista, suosittelemme QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeita. Nämä nappikuulokkeet voidaan kytkeä suoraan lentokoneen kuulokeliitäntään. Taustaääniä poistava ominaisuus toimii akulla, joka kestää jopa 16 tuntia yhdellä latauksella. Ja vaikka akku loppuisikin, johdon avulla voit edelleen kuunnella haluamaasi sisältöä.

Ongelma 2: Puheliaat kanssamatkustajat

Matkatoimisto Agoda kysyi yli 10 000 matkustajalta, mikä heidän mielestään on rasittavinta matkustuksessa. Heidän mukaansa ärsyttävintä ovat puheliaat kanssamatkustajat.

Koska et voi koskaan tietää, istutko lennollasi Heikki Hiljaisen vai Simo Suupaltin vieressä, mukaan kannattaa pakata taustaääniä poistavat kuulokkeet. Kuulokkeiden asettaminen päähän antaa selkeän viestin naapurillesi, että rupattelun sijaan haluat mieluummin nukahtaa. Vaikka naapuri alkaisi keskustella jonkun toisen matkustajan kanssa, kuulet kuitenkin vain oman musiikkisi, elokuvasi tai podcastisi.

Kaikkia ääniä tosin ei kannata hukuttaa. Esimerkiksi ohjaamon ja matkustamohenkilökunnan kuulutukset kannattaa panna merkille. Näissä tilanteissa eriasteinen taustaäänien poisto on kätevä ominaisuus. Bose Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeissa ja Bose QuietComfort® Earbuds -nappikuulokkeissa on valittavana 11 eri melunvaimennustasoa mukaan lukien keskustelutila, jolla voit hetkellisesti poistaa käytöstä taustaäänien poiston. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeissa on niin ikään myös Aware-tila, jonka voit ottaa käyttöön nappia painamalla kuullaksesi, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Ongelma 3: Lentopelko

Pelkäätkö lentämistä? Et ole yksin. Yhdysvaltalaisen Anxiety and Depression Association of America -yhdistyksen mukaan 20 prosenttia amerikkalaisista pelkää lentämistä niin paljon, että he välttelevät lomailua tai matkustusta vaativaa työtä. Jos olet lentopelkoinen, harkitse taustaääniä poistavia kuulokkeita. Ne ovat omiaan luomaan oman henkilökohtaisen hiljaisuuden kuplan. Ne myös tekevät musiikistasi elävää. Tämä yhdistelmä tekee taustaääniä poistavista kuulokkeista erinomaisen vaihtoehdon ihmisille, jotka kärsivät stressistä. Tämän vuonna 2019 julkaistun artikkelin mukaan musiikki voi laskea sykettä, hidastaa hengitystahtia ja lievittää ahdistuksen tunnetta. Tässä vuonna 2017 julkaistussa tutkimuksessa brittiläiset hermotutkijat havaitsivat, että tietynlainen musiikki voi vähentää ahdistusta jopa 65 prosentilla. He listasivat myös maailman rentouttavimpien ja stressiä lieventävien kappaleiden top 10 -listan; voit kuunnella kappaleet ilmaiselta Spotify®-soittolistalta, jonka on koonnut Inc.comin toimittaja Melanie Curtin.

Musiikki ja luonto eivät ole ainoita vaihtoehtoja. Koska Bosen taustaääniä poistavissa kuulokkeissa on Bluetooth-yhteys, niillä voi kuunnella myös mobiilisovelluksia, kuten hengitys- ja meditaatioharjoituksia tarjoavaa Headspace-sovellusta.

Ongelma 4: Vaikeuksia rentoutua

Lentokoneessa olet aina tietoinen ihmisistä ympärilläsi. Henkilökunnan kuulutukset. Lennonaikainen tarjoilu. Suolapähkinäpusseista kuuluva rapina. Turvavyön merkkivalon kilahdus. Se yksi matkustaja, joka jatkuvasti nousee ylös hakeakseen milloin mitäkin matkatavarahyllyltä. Ikkunakaihdin, joka työnnetään ylös ja alas. Ja ylös ja alas. Voit aina kääriytyä peittoon ja piiloutua unimaskin taakse. Jos kuitenkin haluat viedä henkilökohtaisen keitaasi askeleen pidemmälle, ota avuksi taustaääniä poistavat kuulokkeet.

Kyse ei ole kuitenkaan vain siitä, mitä taustaääniä haluat poistaa, Kyse on myös siitä, mitä haluat kuunnella. Bose Music -sovelluksen avulla voit helposti kontrolloida musiikkiasi. Hyödynnä lentokoneen Wi-Fi®-yhteys ja valitse rentouttava kanava musiikin striimauspalvelusta tai kuuntele rauhoittavaa soittolistaa omasta musiikkikirjastostasi.

Tärkeää on myös mukavuus. QuietComfort® 20 Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeissa ja QuietComfort® Earbuds -nappikuulokkeissa on kehittynyttä soviteteknologiaa, jonka avulla kuulokkeet pysyvät mukavasti paikoillaan. Kuulokkeet ovat niin mukavat käyttää, että voit pitää niitä koko pitkän lennon ajan.

Jos sinulle on tärkeintä nukkua rauhassa koko lennon ajan, Bose Sleepbuds™ II -unikuulokkeet voivat olla oikea valinta. Toisin kuin muut tuotteet tällä sivulla, ne eivät toista musiikkia, elokuvia tai podcasteja. Nämä pienet nappikuulokkeet toistavat vain rauhoittavia ääniä, jotka tuudittavat sinut uneen.

Voit siis saada lentomatkan kulumaan ihan niin kuin haluat – nukkumalla, katsomalla elokuvaa tai rentoutumalla oman musiikkisi parissa – ottamalla avuksi taustaääniä poistavat tai peittävät kuulokkeet.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maittain

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Uudet sanka- ja nappikuulokkeet sekä äänentoiston seuraava kehitysaskel.

Ostosvinkit: taustaääniä poistavat kuulokkeet