UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Taustaäänien poisto: Mitkä ovat sen hyvät ja huonot puolet?

Nainen Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet korvissaan

Monen uusia kuulokkeita etsivän mielessä termi ”taustaäänien poisto” voi yhä herättää kysymyksiä ja huolenaiheita, koska käsite on joillekin yhä uusi. Termi sekoittuu myös helposti samankaltaisiin sanontoihin kuulokemainoksissa ja tuotetiedoissa, kuten ”taustaäänien vaimentaminen” ja ”taustaäänien peittäminen”. Taustaäänien poisto on kuitenkin jotain aivan muuta.

Yksi tapa vähentää merkityksen salaperäisyyttä on tarkastella taustaääniä poistavien kuulokkeiden hyviä ja huonoja puolia sekä sitä, mitä hyötyä teknologiasta voi olla sinulle. Nämä tärkeät hyvät ja huonot puolet kannattaa huomioida, kun valitset itsellesi parhaita kuulokkeita.

Mitä taustaäänien poisto on?

”Poisto” on tämän ominaisuuden avainsana, ja se kuvaa tärkeää eroa verrattuna nappikuulokkeisiin, jotka korvien sisään sijoitettuina vain vaimentavat tai peittävät taustaääniä. Taustaäänien poisto menee paljon pidemmälle analysoimalla ympäristön ääniä ja lähettämällä sitten vastakkaisia taajuuksia, jotka käytännössä poistavat taustaäänet kokonaan. Tuloksena syntyy hämmästyttävä hiljaisuuden kupla, jonka läpäisee vain kuuntelemasi musiikki, podcast tai äänimaisema.

Taustaäänien poiston hyvät puolet

Taustaäänien poisto on ansainnut osansa uskollisista käyttäjistä ja hyvästä syystä.

Selkeä ääni

Vaikutus voi järkyttää monia taustaäänien poistoa ensimmäistä kertaa käyttäviä parhaalla mahdollisella tavalla. Kun ympäristön äänet eivät pääse häiritsemään, musiikki – myös tutut suosikit – kuulostaa uudelta ja raikkaalta. Itse asiassa myös muusikot saattavat tuntua soittavan aivan vieressäsi.

Äänen hallinta

Tavallisilla kuulokkeilla voit säätää äänenvoimakkuutta ja taajuuskorjainta ympäristön äänien mukaan – olipa kyse junan, viereisen pöydän ääressä työskentelevän kollegan tai ulkona tehtävien tietöiden äänistä. Bosen taustaäänien poisto taas mahdollistaa ulkoisten äänien voimistamisen tai vaimentamisen, kuten pato tekee vedelle. Taustaääniä poistavissa nappikuulokkeissamme, kuten esimerkiksi QuietComfort II -nappikuulokkeissa, on tarjolla hiljainen ja tietoisuustila: Ensin mainittu poistaa kaikki ulkoiset äänet, kun taas viimeksi mainittu vain pehmentää rosoisia reunoja päästäen kuitenkin läpi riittävästi ääntä, jotta se kuuluu. Bose Music -sovelluksen kautta voit hienosäätää sitä vielä lisää itsellesi sopivimmalle tasolle.

Mies ulkona Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet korvissaan

”VOIT KESKITTYÄ TÖIHISI ENTISTÄ PAREMMIN.”

Etäkokoukset

Aktiivinen taustaäänien poisto toimii erityisen hyvin etäkokouksissa ja puheluissa. Tämä tekee näistä kuulokkeista parhaita työkäyttöön. Toiminto vaimentaa toimiston tai kodin puheensorinaa, jotta voit keskittyä merkityksellisiin keskusteluihin. Sillä välin Bosen taustaääniä poistavien kuulokkeiden sisäiset mikrofonit parantavat myös oman äänesi laatua poistamalla häiriöitä ympäriltäsi ja varmistamalla, että äänesi kuuluu puhekumppanisi korviin voimakkaana ja selkeänä.

Mies ulkona Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet korvissaan

Keskittymistä ja tuottavuutta

Ilman ympäristön häiritseviä ääniä – joita et välttämättä huomaakaan, ennen kuin ne häviävät – voit keskittyä töihisi entistä paremmin. Itse asiassa voit helposti kytkeä taustaäänien poiston päälle ja työskennellä täydellisen hiljaisuuden keskellä, jos se on parempi vaihtoehto kuin mahdollinen taustaääni. Tämä häiriöiden vähentäminen voi lisätä työn tuottavuutta ja auttaa pitämään työtehosi mahdollisimman hyvänä.

Stressin vähentäminen

Julkisilla kulkuvälineillä, lentäen tai jalan liikkuvat työmatkailijat voivat eristää ulkopuolelle torvien tuuttaukset, ujelluksen, itkevät vauvat ja kuorsaavat vierustoverit. Et kuule helpotuksen huokaustasikaan, sillä taustaäänien poisto vaimentaa maailman hälinän ja täyttää pääsi rauhalla.

Kuulosuojaus

Tavallisia kuulokkeita käyttäessäsi et voi välttää ympäristön melua muutoin kuin suurentamalla äänenvoimakkuutta, mikä saattaa vahingoittaa kuuloasi ja pitkällä aikavälillä lisätä tinnituksen todennäköisyyttä – joka tarkoittaa yhden tai molempien korvien jatkuvaa soimista. Järkevästi käytettyinä taustaääniä poistavat kuulokkeet voivat estää kuulovaurioita poistamalla äänenvoimakkuuden lisäämistarpeen kokonaan. Bose menee vielä pidemmälle sovitesarjoilla, joiden avulla voit personoida nappikuulokkeet korviesi yksilöllisen muodon mukaan. Lisäksi niiden CustomTune-teknologia säätää äänen korvakanaviesi mukaan, optimoiden äänen laadun ja vähentäen entisestään tarvetta äänenvoimakkuuden lisäämiseen.

Nainen ulkona Bose QuietComfort II -nappikuulokkeet korvissaan
Nainen työskentelee kannettavalla tietokoneella päässään Bose QuietComfort 45 -kuulokkeet

Taustaäänien poiston huonot puolet

Taustaäänien poisto ei välttämättä sovi täysin kaikille – tai kaikkiin tilanteisiin. Tässä on muutamia taustaäänien poiston haittapuolia ja keinoja niiden voittamiseen.

Tietoisuuden vähentäminen

Taustaäänien poiston kyky poistaa ympäröivää ääntä voi myös vähentää tietoisuuttasi ympäristöstä, mistä voi tulla ongelma pyöräillessäsi liikenteen seassa tai muissa tilanteissa, joissa ääniefektit pitävät sinut turvassa. Siksi QuietComfort-kuulokkeissa ja QC II -nappikuulokkeissa on säädettävä taustaäänien poisto, joka päästää läpi riittävästi ympäristön ääniä varoitukseksi saapuvasta junasta.

Lisääntynyt energiankulutus

Taustaääniä poistava teknologia lisää kuulokkeiden energiankulutusta. Tämä voi lyhentää akunkestoa. Toisaalta taustaäänien poiston ansiosta et tarvitse niin suurta äänenvoimakkuutta, joten akkuvirtaa säästyy. Täyteen ladattujen QC II -nappikuulokkeiden virta riittää jopa kuudeksi tunniksi, ja lataus- ja säilytyskotelo antaa jopa 18 tuntia lisävirtaa. Tämä tarkoittaa jopa 24 tunnin akunkestoa, ennen kuin lataus on tarpeen.

Heikkolaatuinen taustaäänien poisto

Taustaäänien poisto ei ole aina samanlaista. Jos ensimmäinen kokemus oli heikko, syynä ei välttämättä ole taustaäänien poisto vaan heikko toteutus. Monet halvemmat versiot eivät myöskään ole säädettäviä, mikä merkitsee kaikki tai ei mitään -kokemusta. Taustaäänien poistoteknologian kehittäjänä Bose ei ainoastaan tuota laadukkainta versiota teknologiasta vaan mahdollistaa myös sen käyttömäärän hallinnan.

Perimmäinen päätös

Uuden teknologian omaksuminen vie aina aikaa. Se pätee myös taustaäänien poistoon. Taustaääniä poistavien kuulokkeiden hyviin ja huonoihin puoliin tutustumalla saat alustavan käsityksen niiden sopivuudesta itsellesi.

Nainen valitsee asua Bose Noise Cancelling 700 -kuulokkeet päässään

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Näin taustaääniä poistavista nappikuulokkeista on apua koko päiväksi
Viisi tapaa, joilla uudet QuietComfort II -nappikuulokkeet nostavat nappikuulokkeiden tasoa
Parhaat kuulokkeet työskentelyä varten