UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Bose Music Amplifier yhdistää analogisen ja digitaalisen äänen

Kenties olet juuri löytänyt vanhat CD-levysi kellarin uumenista tai vietät viikonloput levykaupassa selailemassa albumeita. Mitä useammassa eri äänitiedostomuodossa musiikkisi on, sitä vaikeampaa on löytää niille yksi yhteinen toistopaikka. Kotitoimistossasi saattaa olla pölyinen CD-soitin, olohuoneessasi vanha levysoitin ja keittiössäsi älykäs Bluetooth®-kaiutin, jolla soitat nykyisiä suosikkikappaleitasi.

Tässä kuussa ilmestyvän uuden Bose Music Amplifier -vahvistimen ansiosta voit yhdistää analogiset ja digitaaliset musiikkikokoelmat ja laitteet yhteen paikkaan ja pitää ne aina käden ulottuvilla.

Analoginen vs. digitaalinen ääni

Vinyylilevyt, äänikasetit ja jopa 8-raidat ovat kaikki analogisia tallenteita, kun taas CD-levyt, MP3-tallenteet ja kaikki musiikkipalvelusta tai tietokoneelta kuuntelemasi kappaleet ovat digitaalisia. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa ja kuinka se vaikuttaa musiikkinautintoosi?

Analogisen ja digitaalisen tiedostomuodon välinen ero on yksinkertaisesti siinä, miten äänisignaalit nauhoitetaan, muunnetaan ja tallennetaan. Kun analogisia tallenteita tehdään, ääniaallot siirretään magneettinauhalle alkuperäiseen analogiseen muotoon. Digitaalisen teknologian avulla analogiset aallot muunnetaan binääriluvuiksi eli ykkösiksi ja nolliksi, jotka tallennetaan kovalevylle, äänilevylle tai johonkin muuhun laitteeseen.

Bose Music Amplifier pöydällä
Levysoitin pöydällä

Vinyylilevyjen kuunteleminen ei edellytä ääniaaltojen muuntamista binäärimuodosta toiseen muotoon. Tallenteet soitetaan sellaisina kuin ne on nauhoitettu, joten kuulemasi voi olla hyvinkin tarkka toisinto nauhoitushetkestä. Vinyylilevyillä on kuitenkin myös huonot puolensa. Koska vinyylitallenteet ovat fyysisiä levyjä, niihin tulee usein vaurioita ja niiden laatu heikkenee iän myötä. Tämän vuoksi levyistä voi niitä soitettaessa kuulua esimerkiksi poksahduksia, rätinää ja pihinää. Myös magneettinauha voi menettää ominaisuuksiaan ajan myötä.

Digitaalisissa tallenteissa ääni on useimmiten puhtaampi, ja ne pysyvät hyvinä pidempään. Ne voivat kestää jopa ikuisesti, jos niitä kuunnellaan suoratoistopalvelusta tai tallennuslaitteen kautta. Lisäksi digitaalista musiikkia on paljon helpompi hallita ja käsitellä, ja se sopii mobiilisukupolvelle kuin nenä päähän.

Teknologian kehittyessä on yhä vaikeampi huomata eroja äänenlaadussa, mutta jotkut kuuntelijat – erityisesti vinyylikoulukuntaan kuuluvat – saattavat edelleen pitää enemmän vinyylilevyjen lämpimästä ja täyteläisestä äänestä.

Analogisen ja digitaalisen yhdistäminen

Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana digitaalinen musiikki on vallannut alaa, ja analogiset tallenteet ovat päätyneet ullakoille ja kellareihin tai jopa kaatopaikoille. Bose Music Amplifier -vahvistimen ansiosta voit kuitenkin tuoda kaikki tallenteet yhteen paikkaan ja nauttia niistä kaikista.

Vahvistin tukee sekä analogisia että digitaalisia tiedostomuotoja. RCA-tuloliitäntöjen avulla voit yhdistää vahvistimen ulkoisiin laitteisiin, kuten levysoittimiin*, CD-soittimiin ja kasettinauhureihin. Wi-Fi®-ominaisuudet puolestaan mahdollistavat yhteyden pilvipohjaiseen musiikkikirjastoon, suoratoistopalveluihin ja nettiradiokanaviin. Bosen Wi-Fi-yhteydellä varustettujen älykaiuttimien tapaan voit hallita musiikkia mobiililaitteellasi Bluetooth-yhteyden kautta käyttämällä Bose Music -sovellusta, Apple Airplayta, Chromecastia tai Spotify Connectia. Tämä pätee myös tabletteihin ja tietokoneisiin. Bose Music Amplifier -vahvistimessa on myös optinen tulo sekä Ethernet-portti, jotta voit halutessasi liittää vahvistimen kotiverkkoon.

* Saattaa edellyttää esivahvistusta. Ei sisälly tuotteeseen.

Bose Music Amplifier edestä ja takaa

Vahvistin tukee sekä analogisia että digitaalisia tiedostomuotoja. RCA-tuloliitäntöjen avulla voit yhdistää vahvistimen ulkoisiin laitteisiin, kuten levysoittimiin*, CD-soittimiin ja kasettinauhureihin.

Voimaa musiikkiin

Bose Music Amplifier -vahvistimen voi yhdistää kahteen passiivikaiutinpariin, jotka voivat olla irrallisia lattiakaiuttimia, hylly- tai pöytäkaiuttimia, kattoon tai seinään kiinnitettäviä kaiuttimia, kuten Virtually Invisible® 791 II -kattokaiuttimet, tai ulkokaiuttimia, kuten 251®-ulkokaiuttimet. Aktiivikaiuttimissa on kiinteät vahvistimet, joten niiden kanssa et tarvitse erillistä vahvistinta. Toisin sanoen, jos kaiutinta ei tarvitse liittää pistorasiaan, se tarvitsee vahvistimen.

Bose Music Amplifier -vahvistimen kahdella äänen taajuudenkorjauksen säädöllä voit tehdä kuuntelukokemuksestasi astetta paremman. Bose Music -sovelluksella voit muokata basson ja diskantin tasoja mieltymystesi tai musiikin mukaan, kuuntelitpa sitten laulaja-lauluntekijöiden akustisia ja henkeviä sävelmiä tai rytmikästä bilemusiikkia Ibizan hengessä.

Hae siis CD-levysi pois kellarista pölyttymästä, nappaa vinyylilevy, jota et koskaan uskonut löytäväsi, ja luo huippusoittolista suoratoistopalveluun. Bose Music Amplifier -vahvistimella voit tuoda kaiken musiikkisi yhteen, eikä sinun koskaan enää tarvitse valita analogisen ja digitaalisen äänen välillä, vaan voit nauttia molemmista täysin rinnoin.

Lähikuva Bose Music Amplifier -vahvistimesta
Bose Music Amplifier ja älypuhelin sekä Bose Smart Speakers -älykaiuttimet

Kun Bose Music Amplifier saapuu kauppoihin, voit tuoda kaiken musiikkisi yhteen, eikä sinun enää tarvitse valita analogisen ja digitaalisen äänen välillä.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET