UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

PARHAAT KUULOKKEET TYÖSKENTELYÄ VARTEN

Näin taustaäänien poisto voi helpottaa toimistotöihin paluuta

Kukaan on tuskin kotona työskennellessään kaivannut toimiston taustahälyä – kotitoimiston hyvä puoli on mahdollisuus muokata ympäristö omien tarpeiden ja mieltymysten mukaiseksi.

Toimistolle palaaminen onnistuu helpommin hyvien kuulokkeiden avulla: ne vaimentavat tehokkaasti ympäristön melua, kuten taukohuoneen jääkaapin huminaa, kahvinkeittimen kohinaa ja tauolla olevien kollegoiden keskusteluja. Työmatkakaan on harvoin hiljainen vaan useammin ruuhkassa tööttäilevien autojen tai kolisevien junien ja bussien säestämä.

Taustaääniä poistavat kuulokkeet tarjoavat hyvän ratkaisun näihin tilanteisiin ja helpottavat toimistoympäristöön palaamista. Parhaat nappikuulokkeet työkäyttöön eivät peitä ympäristön ääniä vaan neutraloivat ne aktiivisella taustaäänien poistoteknologialla. Näin pystyt keskittymään tehtäviisi ja työtehosi pysyy korkeana. Näin se toimii.

Mies käyttää QuietComfort 45 -kuulokkeita toimistossa

Näin taustaäänien poisto toimii

Mies Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Toisin kuin perinteiset kuulokkeet, aktiivisesti taustaääniä poistavat kuulokkeet (ANC) eivät edellytä äänenvoimakkuuden lisäämistä ympäristön äänten peittämiseksi. Sen sijaan ne havaitsevat ympäristön äänitaajuudet kuulokkeiden korvaosaan upotettujen pienten mikrofonien kautta ja tuottavat vastakkaisen taajuuden, joka neutraloi melun sen peittämisen sijaan.

Kuulokkeet luovat suojaavan kuplan korviesi ympärille, jotta voit keskittyä paremmin meneillään oleviin töihin. Joissakin taustaääniä poistavissa kuulokkeissa eristystasoa voi säätää, jolloin kuulet tarvittavan osan ympäristön äänistä. Langattomista vastamelukuulokkeista voi olla apua silloinkin, kun et kuuntele niistä mitään, sillä ne vähentävät tällöinkin taustaääniä merkittävästi.

Ääni kulkee sisään Bose Noise Cancelling Headphones 700 -kuulokkeisiin ja niistä pois

Parempi tuottavuus

Bose QuietComfort Earbuds ja latauskotelo pöydällä
Bose QuietComfort® Earbuds

Bose QuietComfort® Earbuds
Lisätietoja

Työskentelevä mies, jolla on päässään Bose Noise Cancelling Headphones 700 ‑kuulokkeet

Koska monet meistä ovat tottuneet kotitoimiston häiriöttömään ympäristöön, yksi toimistolle palaamisen suurimmista haasteista on keskittymiskyvyn ja tuottavuuden ylläpitäminen. Maailman terveysjärjestö toteaa aiheesta raportissaan seuraavasti: ”On ilmeistä, että jos tehtävään sisältyy jonkinlaisia äänisignaaleja, nämä signaalit peittävä tai niiden kuulemista häiritsevä melu häiritsee myös tehtävän suorittamista. Uudenlainen tapahtuma, kuten tuntemattoman äänen alkaminen, aiheuttaa myös häiriötä ja vaikuttaa negatiivisesti monenlaisiin tehtäviin.”

Taustaääniä poistavat kuulokkeet voivat auttaa hillitsemään häiriöitä toimistossa. Sujuva työpäivä ilman meluhäiriöiden aiheuttamaa stressiä voi parantaa tuottavuutta ja auttaa keskittymään tehtäviin paremmin erityisesti avokonttoreissa, joissa muut liikkuvat ja keskustelevat lähes jatkuvasti.

Mies käyttää QuietComfort 45 -kuulokkeita toimistossa
Bose QuietComfort® 45 headphones

Bose QuietComfort® 45 headphones
Lisätietoja

Uusia liiketoimintateknologioita

Pandemian aikana kehitettiin uusia teknologioita ja toimintatapoja, joita hyödynnetään myös toimistoihin palattaessa. Monet näistä sopivat täydellisesti taustaääniä poistaviin kuulokkeisiin. Viime vuosina esimerkiksi Zoomista on tullut suosittu videoalusta digitaalisille kokouksille ja tapahtumille niin työ- kuin muussa käytössä. Itse asiassa BBC:n mukaan Zoomin myynti kasvoi vuoden 2020 viimeisen vuosineljänneksen aikana 370 % verrattuna samaan ajanjaksoon edellisenä vuonna. Vuonna 2021 yhtiö odottaa myynnin kasvavan yli 40 % ja yltävän 3,7 miljardiin dollariin.

Riippumatta siitä, käytetäänkö työyhteisössä Zoomia, FaceTimea, Google Meetiä tai muuta audiopohjaista viestintäalustaa, selkeä ääniyhteys on tärkeässä roolissa. Tästä syystä kannattaakin käyttää parhaita kuulokkeita ääni- ja videopuheluissa, joiden laatua taustaäänien poisto parantaa merkittävästi. Kun hiljaisuus ei ole kotitoimiston tasolla, on tärkeää hyödyntää esimerkiksi taustaääniä poistavien kuulokkeiden tarjoamaa teknologiaa, jotta keskustelut asiakkaiden ja kollegoiden kanssa kuuluvat selkeästi.

Melu pysyy terveellisellä tasolla

Perinteiset kuulokkeet voivat peittää ympäristön äänet tiivisteiden tai musiikin avulla. Jos ympäristön, kuten toimiston, melutaso kuitenkin nousee ja häiritsee keskittymistä, yleinen reaktio on lisätä äänenvoimakkuutta, mikä voi kuormittaa tärykalvoja.

Aktiivisesti taustaääniä poistavat kuulokkeet ja puheluihin sopivat nappikuulokkeet neutraloivat häiriötekijät tehokkaasti äänenvoimakkuutta korottamatta. Melun vaimentaminen sopivalle tasolle tarjoaa pitkäaikaista suojaa ja auttaa lisäksi keskittymään ja työskentelemään tehokkaasti kauemmin. Tämä koskee erityisesti henkilöitä, jotka ovat olleet poissa perinteisestä toimistoympäristöstä yli vuoden ja joiden korviin se saattaa siksi kuulostaa meluisammalta kuin koskaan ennen.

QuietComfort 45 headphones -kuulokkeet pöydällä
Työskentelevä nainen, jolla on päässään Bose Noise Cancelling Headphones 700 ‑kuulokkeet
Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700
Lisätietoja

Stressin vähentämisellä on terveysvaikutuksia

”Melu on yleinen stressitekijä, joka aktivoi autonomisen hermoston ja umpieritysjärjestelmän”, todetaan US National Library of Medicinen vuonna 2018 julkaisemassa raportissa. Jatkuvasti korkealla tasolla oleva ympäristön melu voi vaikuttaa myös kuuloon liittymättömiin tekijöihin ja aiheuttaa esimerkiksi kroonista stressiä.

Koska monet työntekijät viettävät toimistossa vähintään 40 tuntia viikossa, tämän lisästressin poistaminen vaikuttaa huomattavasti. Taustaääniä poistavat kuulokkeet auttavat tässä ääniympäristön paremman hallinnan kautta. Stressin vähenemisellä on paljon etuja, mukaan lukien parempi tuottavuus ja keskittyminen.

Toimistoon palaaminen pitkän kotona työskentelyn jälkeen voi hyödyttää yrityksiä, mutta on tärkeää, että haittapuolet eivät nouse hyötyjä suuremmiksi. Tämän vuoksi kannattaakin harkita aktiivisesti taustaääniä poistavien kuulokkeiden lisäämistä toimiston työkaluihin, sillä näin kotitoimiston edut saadaan yhdistettyä perinteisen toimiston etuihin.

Bose Noise Cancelling Headphones 700 ja Bose QuietComfort Earbuds

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Lue, kuinka kuulokkeet voivat auttaa sinua tekemään töitä tehokkaammin
Lue, kuinka kuulokkeet voivat auttaa sinua tekemään töitä tehokkaammin
Ostosvinkit: taustaääniä poistavat kuulokkeet
Ostosvinkit: taustaääniä poistavat kuulokkeet
Taustaäänien vaimennus-, poisto- ja peittämistekniikoiden keskeiset erot
Taustaäänien vaimennus-, poisto- ja peittämistekniikoiden keskeiset erot