UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Taustaäänien vaimennus ja poisto

Miten melunvaimennustekniikat eroavat toisistaan?

Miten melunvaimennustekniikat eroavat toisistaan?

Uusia kuulokkeita hankkiessa vastaan saattaa tulla monia erilaisia teknisiä termejä, jotka kuulostavat hämmentävästi hyvin samanlaisilta mutta kuitenkin erilaisilta. Haluatko poistaa vai vaimentaa taustaääniä? Onko niiden välillä mitään eroa? Kyllä on. Oikeiden käsitteiden tunteminen on tärkeää ja auttaa sinua löytämään tarvitsemasi tekniikan ja tuotteen, joka hoitaa homman kotiin ja sopii tarpeisiisi. Halusitpa sitten virittäytyä keskittyneeseen mielentilaan tai unohtaa ympäröivän maailman, me voimme auttaa.

Aiheesta puhutaan monin erikoissanoin, joita käytetään usein sekaisin keskenään. Asian ei kuitenkaan kuuluisi olla näin. Niinpä me tarjoamme yksinkertaisen ja suoraviivaisen selityksen. Esittelemme kaksi eri tapaa hallita taustaääniä sanka- tai nappikuulokkeiden avulla: taustaäänien vaimennus ja poisto. Selitämme ilman teknisiä termejä tai turhaa kiertelyä, mitä nämä termit tarkoittavat, miten tekniikat eroavat toisistaan ja mihin tarkoitukseen ne sopivat parhaiten.

Mies käyttää Bose Sport Earbuds ‑nappikuulokkeiden kosketustoimintoa

TAUSTAÄÄNIEN VAIMENNUS

Tunnetaan myös passiivisena melunpoistona tai äänen eristämisenä

Taustaäänien vaimennus kuulostaa huipputekniseltä ratkaisulta, mutta tosiasiassa sen tekniikka on hyvin yksinkertaista. Taustaäänien vaimennus voi olla yksinkertaisimmillaan sormien laittamista korviin. Kokeile sitä seuraavan kerran, kun kuulet hälytyssireenin, ja voit huomata, että sormi luo fyysisen esteen melun ja korvan välille. Toinen nimitys, johon saatat törmätä asiaa tutkiessasi, on passiivinen melunvaimennus. Mikä tahansa korvia peittävä asia tai esine voi vaimentaa ääntä passiivisesti. Passiivisessa taustaäänien vaimennuksessa ei ole mitään sähköllä toimivaa, eli kuulokkeissa ei ole sisäänrakennettua tekniikkaa tai mikrofonia eikä sähköä vaativia komponentteja.

Vähäisestä tekniikasta huolimatta taustaäänien vaimennus on tärkeä osa kuulokkeiden muotoilua, koska oikein toteutettuna se on kuulokkeiden ensimmäinen puolustuslinja melua vastaan. Siksi korvakuppien tiiviste ja nappikuulokkeiden hyvä istuvuus vaikuttavat merkittävästi kuulokkeiden toimintaan. Kyse onkin enemmän biologiasta kuin tekniikasta. Ihmisten korvia on niin paljon eri muotoisia ja kokoisia, että tutkittavaa riittää. Olemme tutkineet satoja korvia, jotta pystyisimme tarjoamaan paremmin istuvia kuulokkeita, jotka vaimentavat taustaääniä mahdollisimman hyvin. Uudet langattomien nappikuulokkeiden kanssa käytettävät StayHear™ Max -sovitteet ovat todiste siitä, kuinka tärkeää korvan rakenteiden tunteminen on innovaatioissamme.

Toisin sanoen: taustaäänien vaimennus on tehokasta, mutta parhaan tuloksen saat käyttämällä sitä yhdessä esimerkiksi aktiivisen taustaäänien poiston kanssa.

 Nainen käyttää älypuhelintaan päässään langattomat QuietComfort 35 II -kuulokkeet

TAUSTAÄÄNIEN POISTO

Tunnetaan myös aktiivisena taustaäänien poistona tai aktiivisena melunvaimennuksena

KÄYTTÖ:

Lentokonekuvake

MATKAILU

Toimistorakennuskuvake

TYÖT/KESKITTYMINEN

Linja-autokuvake

TYÖMATKAT

Taustaäänien poisto on yleisesti käytössä oleva termi ja mahdollisesti juuri se ominaisuus, jota tarvitset. Se eroaa taustaäänien vaimentamisesta ja passiivisesta melunvaimennuksesta, sillä tässä ominaisuudessa käytetään aktiivista tekniikkaa. Bosen brändille ominaista Acoustic Noise Cancelling™- eli ANC-tekniikkaa käytettiin kuulokkeissa ensimmäistä kertaa 20 vuotta sitten. Voisimme puhua ANC-tekniikasta vaikka kuinka pitkään, mutta nyt käydään vain perusteet läpi.

Taustaääniä poistavissa kuulokeissa on sähkökäyttöistä tekniikkaa, eli ne vaativat toimiakseen virtaa (esimerkiksi ladattavan akun). Vaikka virtaa ei olisi, pelkästään kuulokkeiden asettaminen korville vaimentaa osan äänistä. Kun kytket kuulokkeisiin virran, ANC-tekniikka alkaa toimia.

Miten taustaäänien poisto toimii?

Taustaääniä poistavat kuulokkeet seuraavat ympäristön ääniä ja estävät ylimääräistä melua pääsemästä korviisi. Korvakuppiin tai nappikuulokkeisiin kiinnitetyt minikokoiset mikrofonit seuraavat ympäristön äänitaajuuksia ja tuottavat vastakkaisen signaalin. Kun vastakkaiset ääniaallot kohtaavat, ne kumoavat toinen toisensa. Ääniasiantuntijoidemme mukaan prosessiin vaikuttavat myös akku, signaalin käsittely ja taustaäänien vaimennus, jotka ovat kaikki osa taustaäänien poistoksi kutsuttua tekniikkaa. Mutta ymmärsit varmaan perusidean.

Taustaäänien vaimennus on fyysinen este, joka pitää äänen poissa, ja taustaäänien poisto taas vaikuttaa hiljaisesti taustalla ja luo ”äänimuurin”.

Milloin kannattaa käyttää taustaääniä poistavia sanka- tai nappikuulokkeita? Tämä tekniikka sopii parhaiten tilanteisiin, joissa haluat oikeasti nauttia musiikista, äänikirjoista, podcasteista, sarjoista tai elokuvista ilman taustaäänistä aiheutuvaa häiriötä. Taustaääniä poistavista kuulokkeista on tulossa osa jokapäiväistä elämää, sillä yhä useammat ihmiset käyttävät niitä töissä, puheluiden tai matkojen aikana ja keskittymistä vaativissa tilanteissa kotona.

Taustaääniä poistavien Bose 700 -kuulokkeiden ääniaallot

Toivottavasti tämä artikkeli selkeytti taustaäänien vaimennuksen ja poiston välisiä eroja. Nyt kun tunnet käsitteet, oikean tekniikan löytäminen riippuu ainoastaan siitä, miten ja missä haluat hallita taustaääniä.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

  Olet valinnut vertailuun enimmäismäärän tuotteita (4).   Enimmäismäärä tuotteita (4) valittu   Voit vertailla vain samankaltaisia tuotteita.   Vertaile vain samankaltaisia tuotteita.
(0)
Valitse vertailuun 2–4 tuotetta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Näin valitset parhaat taustaääniä poistavat kuulokkeet ja nappikuulokkeet
Ostosvinkit: taustaääniä poistavat kuulokkeet
Mies käyttää QuietComfort 45 -kuulokkeita toimistossa
Parhaat kuulokkeet työskentelyä varten

Sopivatko over-ear-kuulokkeet hyvin taustaäänien poistamiseen?

Kyllä. Over-ear-kuulokkeet poistavat taustaääniä tyypillisesti tehokkaammin kuin in-ear- ja on-ear-kuulokkeet, koska niissä on suuremmat korvakupit ja parempi tiivistys korvien ympärillä.

Miten taustaääniä poistavat kuulokkeet toimivat?

Taustaääniä poistavat kuulokkeet käyttävät mikrofoneja ympäristön äänien keräämiseen ja sen jälkeen edistynyttä ääniteknologiaa vastakkaisen ääniaallon luomiseen häiritsevien äänien poistamiseksi.

Sopivatko taustaääniä poistavat kuulokkeet kaikenlaisen musiikin kuunteluun?

Kyllä. Taustaääniä poistavat kuulokkeet sopivat kaikenlaisen musiikin kuunteluun, koska ne saavat aikaan selkeän ja tasapainoisen äänen ilman taustaäänistä aiheutuvaa häiriötä.

Millä tavalla taustaääniä poistavat ja eristävät kuulokkeet eroavat toisistaan?

Taustaääniä poistavissa kuulokkeissa käytetään edistynyttä teknologiaa taustaäänien poistamiseen, kun taas ääniä eristävissä kuulokkeissa taustaäänien vaimentamiseen käytetään passiivisia menetelmiä, kuten pehmustettuja korvakuppeja. Meiltä saat molempia kuuloketyyppejä tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan.

Ovatko taustaääniä poistavat kuulokkeet mukavia pitkäaikaisessa käytössä?

Kyllä. Taustaääniä poistavat sanka- ja nappikuulokkeemme on suunniteltu mukavuutta ajatellen. Ne ovat kevyitä, pehmustettuja ja säädettävissä mukavan istuvuuden varmistamiseksi pitkäänkin kestävässä käytössä.

Vaikuttavatko taustaääniä poistavat kuulokkeet kuuntelemani musiikin äänenlaatuun?

Eivät. Taustaääniä poistavat kuulokkeet eivät vaikuta musiikkisi äänenlaatuun. Itse asiassa ne parantavat kuuntelukokemusta vähentämällä ympäristön ääniä ja tekemällä äänielämyksestä mukaansatempaavamman.

Sopivatko Bosen kuulokkeet hyvin taustaäänien poistamiseen?

Kyllä. Kuulokkeemme tunnetaan niiden edistyneestä taustaääniä poistavasta teknologiasta, joka vaimentaa häiritseviä taustaääniä ja antaa selkeän äänikokemuksen.