UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Loistavan muusikoille tarkoitetun kannettavan PA-järjestelmän 8 ominaisuutta

Kitaristi säätämässä Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmää

Stadioneilla, areenoilla ja suuremmissa tapahtumapaikoissa on yleensä talon sisäinen PA-laitteisto, joka houkuttelee yleisöä tehokkaalla äänentoistollaan. Kokopäivätyötä tekevät esiintyvät muusikot tai katusoittajat saattavat kuitenkin tarvita kannettavaa PA-järjestelmää. Pienemmissä tapahtumapaikoissa ei välttämättä ole laitteita ollenkaan, tai sitten laitteet voivat olla huonolaatuisia.

Investoimalla PA-järjestelmään voit vahvistaa musiikkiasi häiritsemättä esitystä. Kuinka valitset sinulle sopivimman?

Mitä muusikot haluavat PA-järjestelmältä

Tässä on kahdeksan tärkeintä tekijää, jotka muusikoiden tulisi ottaa huomioon uutta PA-järjestelmää ostaessaan.

Katumuusikko käyttämässä Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmää

1. Kuljettaminen

Isompi ei ole aina parempi. Kokemattomat muusikot saattavat luulla tarvitsevansa jättimäisen PA-järjestelmän kuulostaakseen ammattimaiselta, mutta monissa tilanteissa suuret kaiuttimet voivat olla liikaa. Ethän halua käyttää liikaa rahaa tarpeettoman suureen laitteeseen, kun tarjolla on kompaktimpia vaihtoehtoja. Kannettava Bluetooth® PA-kaiutin voi tehdä esiintymisestä helpompaa missä vain.

Yksin esiintyvät eivät todellakaan tarvitse ylimääräistä rasitusta raskaiden kaiuttimien ja sotkeutuneiden johtojen kuljettamisesta ympäriinsä. Jos olet laulat ja soitat kitaraa baareissa ja ravintoloissa, et todennäköisesti tarvitse hankalaa 20 tuuman kaiutinta. Harkitse sen sijaan kevyempää kaiutinta, kuten Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmää, jonka voit helposti kantaa mihin tahansa. Kannettavuus on avuksi myös ryhmille. Sen sijaan, että pienen bändisi basisti ja kosketinsoittaja ottaisivat mukaan omat vahvistimensa, he voivat kytkeä soittimensa suoraan PA-järjestelmääsi.

Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmän takaosa, jossa näkyvät säätöominaisuudet ja sisääntulot.

2. Tulot

Pohdi, kuinka monta soitinta ja laitetta joudut liittämään järjestelmään säännöllisesti. Tarvitsetko mikrofonin ja kitaran tai haluatko yhdistää neliosaisen bändin? Esimerkiksi uransa alussa oleva laulaja tarvitsee todennäköisesti vain kaksi sisääntuloa, kun taas autotallibändi vaatisi enemmän.

Jotkut muusikot haluavat, että heillä on käytössään useita PA-järjestelmiä, joista he voivat valita oikean kuhunkin tilanteeseen. Pohdi, kuinka monta sisääntuloa tarvitset, ja yritä valita sellainen, josta on eniten hyötyä kohtaamissasi tilanteissa.

3. Viimeisintä teknologiaa

Kuten taskussasi oleva puhelin, myös PA-järjestelmien teknologia paranee ajan myötä. Muusikoilla on ymmärrettävästi taipumus keskittyä äänenlaatuun, mutta kannattaa myös harkita, kuinka tietyt ominaisuudet voivat helpottaa työsi teknistä puolia. Näin voit itse keskittyä pitämään loistavan esityksen.

Bluetooth-yhteydellä voit yhdistää kuulokkeet PA-järjestelmään miksaustarkoituksia ja laadunvalvontaa varten. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos esiinnyt täydessä tilassa; ilman Bluetooth-ominaisuuksia sinulla saattaa olla vaikeuksia kuulla oma soittosi yleisön puheen, lasien kilinän ja ovien avautumisen ja sulkeutumisen vuoksi. Bose-lähettimien (myydään erikseen) avulla voit liittää mikrofonin ja soittimen langattomaan S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmään, jotta voit liikkua lavalla vaivattomasti.

DJ-setti Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmällä ja mikrofonilla, jossa on langaton Bose S1 Pro+ -mikrofoni/linjalähetin – XLR
S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmän hallinta älypuhelimen Bose Music -sovelluksella

Kaukosäätö sovelluksen, kuten Bose Music -sovelluksen kautta, voi olla hyödyllinen säätäessäsi sävyä ja ääntä – näin sinun ei tarvitse kumarrella PA-järjestelmäsi vieressä. Tämän tyyppinen joustavuus voi antaa sinulle vapauden tehdä tapahtumahetkellä säätöjä, jotta yleisösi voi kokea parhaan mahdollisen elämyksen.

Harkitse myös mahdollisia lisävarusteita. Käytätkö perinteisiä langallisia lisävarusteita vai onko langaton mikrofoni tärkein prioriteettisi? Varmista, että lisävarusteet ovat yhteensopivia PA-järjestelmäsi kanssa ja että niillä on luotettava yhteys riittävän kauas, jotta voit liikkua lavalla mukavasti.

Muusikko yhdistää langatonta lähetintä viuluunsa
Esiintyjä säätää bassoa Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmän takana

4. Miksauskyky

Jotkut muusikot valitsevat 8-kanavaiset mikserit, mutta voit myös hankkia päivitetyn kannettavan PA-järjestelmän, jossa on sisäänrakennetut miksausominaisuudet. Jos miksaaminen on sinulle tärkeää, voit valita mikserin ja ladata erilaisia sovelluksia sävyn ja äänen säätämiseen. Voit myös valita kannettavan Bluetooth PA -kaiuttimen, joka voi käsitellä perusasetuksia, kuten diskanttia, sekä efektejä, kuten kaikua ja viivettä.

Bändit vaativat usein vankkoja miksausvaihtoehtoja, kuten kykyä voimistaa bassoa, jos muut soittimet peittävät äänen, tai hiljentää hieman soolokitaran äänenvoimakkuutta erityisen intensiivisen sooloriffin aikana. Miksaaminen oli ennen täysin analogista, mutta nupeista ja säätimistä siirtyminen integroituun langattomaan miksausvaihtoehtoon voi tehdä siitä paljon yksinkertaisempaa.

Viulisti käyttämässä Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmää esiintyessään

5. Virta

Suuremmat PA-järjestelmät kytketään usein suoraan pistorasiaan. Tämä on yleensä turvallinen vaihtoehto – tiedät, että järjestelmä toimii, kunhan tapahtumapaikkaan ei tule sähkökatkosta, kuten myrskyn sattuessa tai sulakkeen palaessa. Kytkettävä virta on kuitenkin usein tarpeeton. Kannettavat Bluetooth-kaiuttimet voivat kestää omaa ääntäsi kauemmin ilman sähköjohtoja. Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmän ladattava akku kestää jopa 11 tuntia, joten muusikoilla on runsaasti aikaa erinomaisen esityksen järjestämiseen.

Langattomuudesta tulee välttämättömyys myös silloin, kun tapahtumapaikoilla ei ole mahdollisuutta virtalähteeseen, kuten esimerkiksi katuesiintymisessä. Jos haluat jammailla kävelykadulla ja kerätä taskurahaa, tarvitset akkukäyttöisen PA-järjestelmän. Sinulla saattaa olla mahdollisuus käyttää generaattoria virtalähteenä suuremmissa ulkoilmapaikoissa, kuten puistokonserteissa. Generaattorin melu saattaa kuitenkin tukahduttaa musiikkisi, ja tällöin akku voi myös olla hyödyllinen.

6. Hinta

Jokaisella muusikolla on erilainen budjetti ja vaatimukset PA-järjestelmälleen. Myös voimavarasi ja tarpeesi muuttuvat todennäköisesti pitkän uran aikana. Alkuvaiheessa saatat ostaa edullisimman mahdollisen vaihtoehdon. Mutta kun halvat järjestelmät hajoavat ja urasi on nousussa, saatat haluta investoida laadukkaampiin laitteisiin.

PA-järjestelmille on tarjolla laaja hinnoittelu. Peruslaitteet voivat maksaa vain muutaman satasen, kun taas pitkälle kehitetyt kaupalliset järjestelmät voivat maksaa tuhansia. Punnitse kaikki muut tekijät suhteessa kustannuksiin varmistaaksesi, että saat parhaan vastineen.

Muusikko tekee säätöjä Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmän takaosaan
Viulisti käyttämässä Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmää esiintyessään

7. Helppokäyttöinen

Intuitiivisen ja helppokäyttöisen järjestelmän ansiosta voit keskittyä luomaan taidetta. Jos olet tottunut analogisiin laitteisiin, digitaalisen sovelluksen käyttäminen PA-järjestelmän ohjaamiseen voi vaatia opettelua. Sen toiminnallisuus kuitenkin osoittaa, kuinka paljon hyötyä on musiikin teknisten näkökohtien kehittymisessä.

Jos soitat pubissa, et halua ilmestyä asiakkaiden joukkoon kädet täynnä laitteita. Kannettava järjestelmä, jonka voit kuljettaa itse ja ottaa käyttöön nopeasti, voi säästää aikaa ja stressiä. Plug and play -tyylinen järjestelmä helpottaa käyttöönottoa niin sinun, bänditoveriesi kuin yleisönkin kannalta.

8. Kestävyys

Pitkäikäisyydellä on merkitystä, joten sinun kannattaa valita kestävä järjestelmä. Tietenkin muusikot yrittävät käsitellä laitteita varovasti, mutta kannettavan järjestelmän tulee kestää useita matkoja eri paikkoihin. Muutaman kuukauden kuluttua rikki rävähtävän ja useita vuosia kestävän kaiuttimen välinen ero voi riippua materiaalista sekä muotoilusta.

S1 Pro+ Wireless PA System kiinnitettynä kaiutintelineeseen
DJ käyttää Bose S1 Pro+ Wireless PA System -järjestelmää ulkona

Laadukas päätös

Äänenlaatu on loppukädessä tärkeintä. PA-järjestelmän tarkoitus on varmistaa, että yleisö kuulee musiikkisi kaukaa. Hyvin valmistetut kaiuttimet saavat äänesi tai soittimesi kuulumaan pubin tai muun esiintymispaikan takaosaan. Taustalla oleva teknologia ja suunnittelu eivät usein näy näissä tyylikkäissä järjestelmissä, mutta sinä ja yleisösi kuulette eron.

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Uusi Bose S1 Pro+ nostaa rimaa 4 tavalla