UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Innovatiivisuus ja virstanpylväät

Parempi ääni on vain alkua. Bosen suunnittelijat, kehittäjät, tutkijat, jälleenmyyjät ja markkinoijat ovat alaansa intohimoisesti suhtautuvia ammattilaisia – ja ennen kaikkea unelmoijia. Haluamme tarjota ainutlaatuisia tuotteita ja kokemuksia, joita asiakkaat eivät saa muualta. Tutustu tarinaamme tarkemmin.

Meillä on selkeä tavoite: pyrimme aina kehittämään entistä parempia ratkaisuja ja tuotteita ja auttamaan ihmisiä nauttimaan lempiasioistaan. Kaikki toimintamme tukee ja ohjaa tämän tavoitteen saavuttamista. Tohtori Amar Bose perusti Bose Corporationin vuonna 1964 ja loi samalla toiminnallemme perusperiaatteet, joita Bosen innovatiiviset ja intohimoiset työntekijät ympäri maailman noudattavat yhä tänäänkin.

Vaikka toimintamme perustuukin voimakkaasti tutkimukseen, visiotamme ohjaavat inhimilliset tarpeet. Pohdimme kysymyksiä, kuten millainen vaikutus paremmalla äänentoistolla on ihmisiin, millaista nautintoa täydellisesti toimivat tuotteet voivat tuottaa ja miksi on tärkeää, että asiakaspalvelu on meille kunnia-asia eikä pelkkä lisäpalvelu.

Työntekijä työpöytänsä äärellä

Ehkäpä kaikista tärkein toimintaperiaatteemme on se, että innovatiivisuus ei merkitse meille pelkkien uusien tuotteiden luomista vaan myös itse luomisprosessin kunnioittamista. Haluammekin tarjota uramahdollisuuksia eri alojen innovoijille, keksijöille, unelmoijille ja lahjakkuuksille ja hyödyntää heidän ideoitaan, intohimoaan ja innokkuuttaan. Lue lisää siitä, miten sinä voit vaikuttaa innovaatioprosessiimme.

”Älä ikinä luovu mielikuvituksestasi. Unelmoi aina asioiden parantamisesta ja pohdi tapoja toteuttaa unelmasi.” Tohtori Amar Bose

Me Bosella pidämme kiinni unelmistamme ja pyrimme aina kohti parempaa. Se on osa luonnettamme – ja tulee aina olemaan. Olemme omistautuneet entistä parempien tuotteiden kehittämiseen.

Mies katsomassa Bosen HD-televisiota

1929: Amar Gopal Bose syntyy
Amar Bose syntyi Philadelphiassa, Yhdysvaltain Pennsylvanian osavaltiossa. Hänen isänsä, Noni Gopal Bose, oli kotoisin Bengalista, ja yhdysvaltalainen äiti Charlotte oli englantilaista ja saksalaista syntyperää.

1930-luku: Tarkka korva kehittyy
Amar Bose opiskeli viulunsoittoa – tosin vastahakoisesti monien lasten tavoin. Hänen nuottikorvastaan kehittyi kuitenkin tarkka, ja soittoharjoittelun myötä hän oppi arvostamaan klassista musiikkia.

1940-luku: Ensimmäisestä omasta yrityksestä kaupungin suurimmaksi radiokorjaamoksi
Teini-ikäisenä Amar Bose korjasi rikkinäisiä radioita vanhempiensa kellarissa. Hänen isänsä maahantuontiyritys meni nurin toisen maailmansodan aikana, ja Amar halusi auttaa perhettään taloudellisesti.

1947: Isän unelma – opiskelijaksi MIT-yliopistoon
Amar Bose toteutti isänsä unelman ja pääsi sisään Yhdysvaltain arvostetuimpaan tekniseen yliopistoon. Hän oli motivoitunut opiskelija ja halusi radioiden korjaamisen lisäksi oppia myös itse suunnittelemaan elektroniikkalaitteita.

1948: Tiukka opiskelutahti
Amar Bose oli valmistautunut yliopisto-opiskeluun paljon huonommin kuin kurssitoverinsa MIT:ssä. Hän päätti keskittyä täysin opintoihinsa ja rajoitti vapaa-aikansa (myös musiikin kuuntelun) vain muutamaan tuntiin viikossa. Vuoden lopussa hän sai täyden stipendiapurahan ja jatkoi sähköinsinööriopintojaan kohti kandidaatin ja maisterin tutkintoja.

1953: MIT:n legendaarinen elektroniikan tutkimuslaboratorio (RLE)
Amar Bose työskenteli RLE-laboratoriossa tilastollisen kommunikaatioteorian parissa. Kolmesta ohjaavasta professorista tuli hänen elinikäisiä mentoreitaan: Jerome Wiesner, Yuk Wing Lee ja Norbert Wiener.

1956: Amarista tulee tohtori Bose
Amar Bose väitteli tohtoriksi uraauurtavalla matemaattisella tutkielmalla epälineaarisesta systeemiteoriasta. Se perustui materiaaliin, jota oli jo aiemmin luonnostellut maailmankuulu matemaatikko, tohtori Norbert Wiener.

1956: Intohimo parempaan äänenlaatuun syntyy
Bose juhlisti tohtorinarvoaan hankkimalla itselleen uuden hifilaitteiston. Hän teki valintansa teknisten ominaisuuksien perusteella, mutta palkitun laitteiston äänenlaatu osoittautui pettymykseksi. Bose kiinnostui tämän epäjohdonmukaisuuden syistä niin paljon, että ryhtyi opiskelemaan ja tutkimaan akustiikkaa MIT:ssä vapaa-ajallaan.

1957: Vastahakoinen opettaja
Tohtori Bose palkattiin MIT-yliopistoon opettamaan verkkoteorian peruskurssia. Hän olisi halunnut keskittyä tutkimustyöhön mutta päätti silti kehittyä mahdollisimman hyväksi luennoitsijaksi. Se kannatti: hän kehitti luotsaamastaan opintokokonaisuudesta yliopiston suurimman perusopintokurssin.

1964: Bose Corporation perustetaan
Tohtori Bose päätti, ettei lisensoisi kaiutinpatenttejaan jonkin olemassa olevan yrityksen kautta. Sen sijaan hän perusti oman yrityksen. Päiväsaikaan hän kehitti yhdessä kahden työntekijänsä kanssa sähköjärjestelmiä armeijalle ja muille valtion laitoksille. Iltaisin tutkijat paneutuivat akustiikkaan ja kaiutinmuotoiluun.

1966: Ensimmäinen tuote kuluttajamarkkinoille: 2201-kaiutin
Yhtiö toi markkinoille ensimmäisen kaiutinmallinsa. Vaikka tuote olikin teknisesti valovuosia perinteisiä kaiuttimia edellä, asiakkaat eivät ottaneet sitä omakseen. Se oli liian kallis, ja lisäksi yhtiö suhtautui markkinointiin ja myyntiin naiivilla otteella. Myynti jäi kehnoksi. Bose oppi tärkeän läksyn: menestyvä tuote on sekä käytännöllinen että innovatiivinen.

1968: 901-kaiutin mullistaa musiikin kuuntelun
Mittavien kaiutinmuotoilu- ja psykoakustiikkatutkimusten perusteella luotu uraauurtava kaiutinjärjestelmä oli menestys. Se sai heti tunnustusta musiikin tunnelatauksen aidosta välittämisestä – kuin kuuntelija olisi konsertissa paikan päällä. Panostaminen myyjien tuote-esittelyyn auttoi 901-kaiutinta nousemaan merkittäväksi kaupalliseksi menestykseksi.

1972: Maailmanlaajuinen kasvu alkaa
Bose-tuotteet pääsivät ensi kertaa myyntiin Yhdysvaltojen ulkopuolella, kun yhtiö solmi yhteistyösopimuksen Saksan Bad Homburgissa sijainneen audiolaitteiden jälleenmyyjän kanssa.

1972: Unelma toteutuu
Yhtiön toiminnan alkuaikoina tohtori Bose oli haaveillut yhtiön päämajan siirtämisestä Natickista The Mountainiin, Framinghamin kaupunkiin Massachusettsin osavaltioon. Vaikka muutto vaatikin pienehköltä yhtiöltä silloin valtavan taloudellisen sijoituksen, perustajan sinnikkyys palkittiin viimein.

1972: Professional Systems -osasto syntyy
Ammattimuusikot olivat alkaneet käyttää Bose 901 -kaiuttimia PA-kaiuttimina ja lavamonitoreina. Seuraavaksi yhtiö kehitti Bose 800 -kaiuttimen, jonka upean äänenlaadun takana olivat taajuuskorjain ja kahdeksan 4,5-tuumaista elementtiä. Yhtiöön perustettiin uusi osasto, jossa tehtiin seuraavien vuosien aikana merkittävää teknologista kehitystyötä.

1975: Maailman myydyin kaiutin
Bose toi markkinoille kirjahyllyyn sopivan kaiuttimen, joka toisti äänen tarkasti ja todenmukaisesti. Laadukas mutta silti edullinen Bose 301 Direct/Reflecting -kaiutin oli monen vuoden ajan maailman myydyin kaiutin.

1978: Taustaäänien poistoteknologian kehittäminen alkaa
Tohtori Bose huomasi pettymyksekseen Swiss Airin Atlantin ylittävällä lennolla, että lentoyhtiön antamien uusien elektronisten kuulokkeiden tuottama ääni peittyi lentokoneen melun alle. Ennen kuin kone laskeutui, hän oli jo kehittänyt matemaattisen perustan taustaääniä poistaville kuulokkeille.

1982: Ensimmäinen premium-äänijärjestelmä Cadillac Seville -autoon
Bose alkoi valmistaa ensimmäisenä yhtiönä autoihin tehdasasennettuja äänijärjestelmiä, jotka oli räätälöity sopiviksi kunkin automallin akustiikkaan.

1984: Huoneen täyttävää hifiääntä uraauurtavasta kompaktista järjestelmästä
Kymmenvuotisen tutkimuksen tuloksena Bose patentoi akustisen waveguide-teknologian, jolla suurten moniosaisten järjestelmien ääntä voitiin tuottaa pienellä yksiosaisella laitteistolla. Acoustic Wave -musiikkijärjestelmä sai ylistävän vastaanoton heti markkinoille tultuaan.

1986: Taustaääniä poistavien kuulokkeiden prototyyppi mukana historiallisella lennolla
Bosen taustaääniä poistavat kuulokkeet olivat vuonna 1986 vasta kehitysvaiheessa. Yhtiö valmisti kuitenkin kaksi prototyyppiä, joita lentäjät Dick Rutan ja Jeana Yeager käyttivät kuulosuojana ennätyksellisellä, keskeytyksettömällä Voyager-maailmanympärilennollaan.

1987: Acoustimass 5 mullistaa kotistereojärjestelmät
Uusimpia patentoituja Bose-teknologioita hyödyntäneet pienet kuutiokaiuttimet toivat konserttisalimaisen äänen olohuoneisiin. Syvät, matalat taajuudet tuottavan bassomoduulin pystyi piilottamaan pois näkyviltä. Muutaman vuoden kuluessa Acoustimass-järjestelmistä oli jo tullut kodin hifilaitteistojen uusi standardi, ja pian ne hallitsivat myös alati kasvavia kotiteatterimarkkinoita.

1987: Vuoden keksijät
Tohtori Bosen ja tohtori William R. Shortin kehittämä waveguide-teknologiaa hyödyntävä kaiutinjärjestelmä voitti Intellectual Property Owners Education Foundation -järjestön vuoden parhaalle keksijälle myöntämän palkinnon.

1988: Olympialaisten ensimmäinen virallinen äänijärjestelmätoimittaja
Bosesta tuli historian ensimmäinen yhtiö, joka toimitti äänijärjestelmät kaikkiin olympialaistapahtumiin Calgaryn talviolympialaisissa Kanadassa.

1989: Ensimmäiset Acoustic Noise Cancelling -kuulokkeet kaupallisille markkinoille
Bose nosti lentäjien työviihtyvyyden uudelle tasolle tuomalla markkinoille kuulokkeet, jotka poistivat taustaääntä, helpottivat kommunikointia ja tuntuivat miellyttäviltä käyttää.

1990: Uusi standardi kodin äänentoistoon
Bose Lifestyle -järjestelmät tekivät kodin äänentoistosta entistä tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa: valtavia kaiuttimia ja laitepinoja ei enää tarvittu.

1991: Kylmäfuusion jäljillä
Bose kokosi ryhmän fyysikoita, kemistejä ja materiaalitieteilijöitä ja käynnisti usean vuoden tutkimusjakson, jonka tavoitteena oli osoittaa kylmäfuusion toiminta todeksi tai epätodeksi. Ryhmä toi ilmi aiemmin samasta aiheesta tehdyn tutkimuksen puutteet. Tutkimuksessa selostettiin täsmällisesti, miten kylmäfuusioteorian liikaenergiavaikutus oli aiemmin raportoitu virheellisesti.

1993: Bose Wave mullistaa radion kuuntelun
Bosen patentoima akustinen waveguide-kaiutinteknologia tuotiin jälleen markkinoille, tällä kertaa kompaktissa pöydällä pidettävässä musiikkijärjestelmässä. Se määritteli radion käsitteen uudelleen tuottamalla rikasta, syvää ääntä, jollaista ei ollut aiemmin kuultu yhtä pienestä laitteesta. Wave-radiota myytiin Yhdysvalloissa hintaan 349 $ – joka oli lähes kymmenkertainen tavalliseen kelloradioon verrattuna. Tuotteesta pidettiin silti niin paljon, että siitä tuli valtava kaupallinen menestys.

1993: Ensimmäinen Bose-myymälä
Bose avasi ensimmäisen oman myymälänsä Kitteryn kunnassa Yhdysvaltain Mainessa.

1994: Läpimurto äänen ennakoinnissa
Bose toi markkinoille uuden teknologian ja työkalun, jonka avulla akustiikkasuunnittelijat ja heidän asiakkaansa pystyivät ennakoimaan, miten kuulija kuulee äänen konsertissa tietyllä istumapaikalla – jo ennen kuin rakennus on pystyssä tai mitään äänijärjestelmiä on asennettu. Tulevien vuosien aikana Auditioner Audio Demonstrator -työkalua käytettiin tuhansissa projekteissa ympäri maailman. Sen avulla on luotu äänijärjestelmät esimerkiksi Pietarinkirkon Sikstuksen kappeliin, Mekan suureen moskeijaan sekä useiden olympialaisten ja MM-kisojen tapahtumapaikoille.

1997: Bose Nd -bassokaiutin ensimmäistä kertaa autokäytössä
Uraauurtava Bose-teknologia tuottaa voimakkaan äänen mutta vie vähemmän tilaa kuin tavallinen bassokaiutin. Tekniikka pääsi ensimmäistä kertaa autokäyttöön Chevrolet Corvettessa.

1998: Ilmailukuulokkeet pienenevät ja kevenevät
Innovatiivista TriPort-teknologiaa hyödyntänyt uusi Headset X paransi lentäjien työmukavuutta. Se poisti taustaääniä yhtä tehokkaasti kuin aikaisemmat aktiivisesti taustaääniä vaimentaneet Bose-kuulokemallit, jotka olivat kuitenkin olleet paljon suurempia ja raskaampia. Headset X teki vaikutuksen ja tuli jäädäkseen: Professional Pilot -lehden lukijat äänestivät Bosen parhaaksi kuulokevalmistajaksi yhdeksän seuraavan vuoden ajan.

1998: Ensimmäinen Bose-myymälä ulkomailla
Ensimmäinen kansainvälinen myymälä avattiin New Delhissä. Se avasi tien sadoille tuleville Bose-liikkeille neljällä mantereella.

1998: AudioPilot-teknologia vie musiikin kuuntelun autossa uudelle tasolle
Vallankumouksellinen ääntä kompensoiva teknologia esiteltiin Cadillac Seville STS -mallissa. Se valvoo ja säätää musiikkisignaalia ajoneuvon nopeuden ja ulkopuolisen melun perusteella.

2000: Uraauurtava Bose-teknologia mullistaa lentämisen
Bosen Acoustic Noise Cancelling -kuuloketeknologian menestyksen jatkoksi markkinoille tuotiin QuietComfort-kuulokkeet, jotka lisäsivät lentomatkustajien viihtyvyyttä entisestään. Kuulokkeet poistivat ympäröivää melua huomattavasti ja tuottivat lennon aikaiselle viihteelle paremman äänenlaadun kuin koskaan ennen.

2001: Pidetty ja kuuluisa professori jää eläkkeelle MIT:stä
Tohtori Bose toimi paitsi perustamansa yhtiön toimitusjohtajana, myös MIT-yliopiston professorina 45 vuoden ajan. Hän sai opetuksestaan kiitosta ja useita palkintoja sekä opiskelijoilta että tiedekunnalta. Tohtori Bosen kurssit olivat yliopiston haastavimpia – mutta myös suosituimpia.

2003: Täysin uusi livemusiikin äänenvahvistustapa
Perinteiset PA-laitteet, lattiamonitorit ja backline-vahvistimet korvannut Bose L1 -järjestelmä merkitsi uutta läpimurtoa livemusiikin vahvistamisessa. Sen kulmakivenä toimi noin 2 metrin korkuinen, vain 13 senttiä leveä erikoiskaiutin, jollainen asetettiin jokaisen muusikon taakse.

2004: Uusi Bose-yksikkö: ElectroForce Linear Motion Systems
Bose sovelsi lineaarista aktuaattoriteknologiaansa uudelle liiketoiminta-alalle ja perusti uuden osaston. Bose ElectroForce Systems Group välittää alan johtavana toimijana materiaalintestaus- ja lujuuskoelaitteita tutkimuslaitoksiin, yliopistoihin, lääketieteellisiä välineitä valmistaviin yhtiöihin ja suunnitteluyhtiöihin ympäri maailman.

2004: Monta vuosikymmentä kestänyt salainen tutkimusprojekti paljastetaan
Bose jakoi julkisuuteen tulokset salaisesta autoteollisuuden projektista: vallankumouksellinen jousitusteknologia hyödynsi perinteisten jousien tai hydrauliikan sijaan elektromagneettisia aktuaattoreita. Uuden tekniikan ansiosta ajaminen tuntui luksusauton pehmeältä ja auton käsiteltävyys oli yhtä hyvä kuin urheiluautossa.

2004: Äänentoistoa iPodeihin
Digitaalisesta SoundDock-musiikkijärjestelmästä tuli nopeasti äänenlaadun standardi iPod-yhteensopiville kaiutinjärjestelmille, joilla iPodin omistajat voivat kuunnella musiikkiaan ilman kuulokkeita ja jakaa sävelet myös muille.

2008: Hall of Fame -nimitys
Tohtori Bose valittiin mukaan yhdysvaltalaisten keksijöiden Hall of Fame -kunniagalleriaan saavutuksistaan ääniteknologian saralla. Valitsijaraadin mukaan hänen keksintönsä ”ovat merkittävästi parantaneet elämänlaatuamme”.

2008: Vuoden kansainvälinen suunnittelijatiimi
Boselle myönnettiin arvostettu Red Dot International Design Team of the Year -palkinto innovatiivisuudesta ja saavutuksista muotoilun maailmassa.

2009: Uusi standardi taustaääniä poistaville kuulokkeille
Bose oli jo saavuttanut markkinajohtajan aseman taustaääniä poistavilla kuulokkeillaan. Nyt yhtiö toi markkinoille QuietComfort 15 -kuulokkeet, jotka olivat jälleen merkittävä edistysaskel taustaäänien poistoteknologian saralla. Tuotteesta tuli pian lentoyhtiöiden kanta-asiakkaiden suosikki ja myös merkittävä kaupallinen menestys.

2009: Ensimmäinen Energy Efficient -sarjan äänijärjestelmä
Chevrolet Volt -automallissa esiteltiin uusi teknologia, joka tuotti laadukasta ääntä 50 % pienemmällä energiankulutuksella perinteisiin järjestelmiin verrattuna.

2010: Uusi teknologia suojaa kuorma-autonkuljettajia katutärinältä
Bose-istuinjousitusteknologiaa hyödyntävä Bose Ride -järjestelmä tuli markkinoille vaihtoehdoksi perinteisille ilmajousitetuille kuorma-autojen istuimille. Se takasi kuorma-autonkuljettajille ennenkokemattoman tehokkaan suojan haitallista katutärinää vastaan.

2010: Lentäjien työmukavuutta parantamassa: A20 Aviation -kuulokkeet
Bose toi markkinoille toistaiseksi kehittyneimmät Aviation-kuulokkeensa, joiden uusia ominaisuuksia olivat tehokkaampi taustaäänien vaimennus, parannettu käyttömukavuus ja Bluetooth®-liitettävyys GPS-laitteita ja matkapuhelimia varten.

2010: Yksinkertaisempi ja parempi kotiteatterikokemus
Bose toi markkinoille VideoWave-viihdejärjestelmän eli teräväpiirtotelevision, jonka kotiteatteriäänen tuotti ruudun taakse piiloon rakennettu 16 kaiuttimen äänijärjestelmä. Lisäksi täysin uudenlainen kaukosäädin paransi helppokäyttöisyyttä merkittävästi.

2010: Active Sound Management (ASM) -teknologia ajomelun hallintaan
Bosen yli 30-vuotinen tutkimuskokemus akustiikan ja taustaäänien poiston parissa valjastettiin käyttöön uudessa teknologiassa, joka esiteltiin ensimmäisenä Cadillac Escalade- ja Infiniti M -autoissa. Se antoi valmistajille mahdollisuuden hallita tehokkaammin auton matkustamoon kuuluvaa ajomelua – ilman, että auton persoonallisesta äänimaailmasta täytyisi luopua kokonaan.

2011: Uusi standardi mobiililaitteiden äänentoistoon
SoundLink Wireless Mobile -kaiuttimella voi kuunnella musiikkia langattomasti älypuhelimesta tai muusta Bluetooth-yhteensopivasta laitteesta. Tehokkuus, kannettavuus ja kestävyys yhdistyivät uudessa kaiuttimessa ennennäkemättömällä tavalla.

2011: Tohtori Bosen lahja MIT:lle
Tohtori Bose lahjoitti valtaosan Bose Corporationin äänioikeudettomista osakkeista MIT-yliopistolle. Osingoilla tuetaan ja kehitetään edelleen MIT:n koulutus- ja tutkimustavoitteita. Yhtiö pysyy yhä yksityisenä ja itsenäisenä sekä jatkaa toimintaansa arvojensa ja toimintaperiaatteidensa mukaisesti.

2013: Tohtori Amar Gopal Bose menehtyy 83-vuotiaana
”Tohtori Bose perusti Bose Corporationin lähes 50 vuotta sitten. Yhtiön keskeiset toimintaperiaatteet liittyivät alusta asti tutkimukseen ja innovaatioihin. Tämä ei tule muuttumaan jatkossakaan.” Bob Maresca, Bose Corporationin uusi toimitusjohtaja.

2013: Uusi läpimurto taustaääniä poistavien kuulokkeiden saralla
QuietComfort 20 -kuulokkeet olivat Bosen ensimmäiset taustaääniä poistavat in-ear-kuulokkeet – todellinen läpimurto niin taustaäänien vaimennuksen, äänenlaadun kuin käyttömukavuudenkin saralla. Taustaäänien poiston sai myös halutessaan pois käytöstä niin, että ympäristön äänet kuuluivat musiikin läpi. Näille kuulokkeille on myönnetty enemmän patentteja kuin millekään muulle tuotteelle Bosen historiassa.

2013: SoundLink Mini nousukiidossa
Pienikokoinen SoundLink Mini Bluetooth® -kaiutin mahtuu kämmenelle, muodostaa yhteyden älylaitteeseen tai tablet-laitteeseen langattomasti ja tekee musiikin kuuntelusta entistä toimivamman elämyksen. Kaiuttimesta tuli julkaisunsa jälkeen nopeimmin myyty tuote Bosen historiassa.

2013: Wi-Fi®-musiikinkuuntelu kotona mullistuu
SoundTouch Wi-Fi -musiikkijärjestelmät täyttävät kodin jokaisen huoneen luonnollisella, todenmukaisella äänellä. Käyttäjät voivat suoratoistaa musiikkia langattomasti internetistä, musiikkikirjastoista ja muista musiikkipalveluista yhdellä kosketuksella.

2013: Premium-äänijärjestelmä: käytössä 15 automerkillä ympäri maailman
Bose aloitti autoäänentoiston edelläkävijänä yhteistyön General Motorsin kanssa 30 vuotta sitten, minkä jälkeen Bose-järjestelmät ovat olleet käytössä yli 15 valmistajan yli sadassa automallissa.

2014: Bose äänestetään viiden innovatiivisimman brändin joukkoon seitsemättä kertaa peräkkäin
Bose on saanut seitsemän Plus X Award -palkintoa vuodesta 2007 alkaen. Plus X on maailman suurin kilpailu teknologia-, urheilu- ja elämäntapatuotteille.

2014: NFL:n viralliset kuulokkeet ja headsetit
NFL luottaa Bosen taustaäänien poistoteknologiaan. Teknologia helpottaa valmentajien kommunikointia kentällä ja auttaa luomaan sekä stadionyleisölle että kotikatsojille täydemmän pelikokemuksen.

2014: Äänentoistoalan arvostetuin valmistaja
Bose tunnetaan ympäri maailman äänentoistoalan arvostetuimpana valmistajana. Aluksi työntekijöitä oli kaksi, nyt pieni toimisto Natickissa on kasvanut yhtiöksi, joka toimii yli mannerten ja liiketoimialojen rajojen.

Yhtiö on yhä tänä päivänä yksityinen ja itsenäinen sekä yhtä sitoutunut toimintaperiaatteisiinsa ja asiakkaisiinsa kuin vuonna 1964. Bose arvostaa ja haluaa kiittää nöyrästi kaikkia niitä miljoonia ihmisiä ympäri maailman, jotka ovat valinneet Bosen – jo viiden vuosikymmenen ajan.

2015: Panaray-järjestelmä tekee vaikutuksen autoilijoihin ja kriitikkoihin
Cadillac CT6:lla ajellessasi kuuntelet aina parasta Bose-laatua musiikkityylistä riippumatta. Yhdistimme yrityksemme eri osa-alueiden parhaita innovaatioita, jotta voisimme luoda Cadillacin lippulaiva-ajoneuvoon sopivan kuuntelukokemuksen. Kuulokkeissamme käytetty melunvaimennustekniikka hiljentää teiden äänet. Hyödynsimme kotiteatterijärjestelmissä käytettyjä kaiutininnovaatioita täyttämään äänellä sellaiset ajoneuvon osat, joissa kaiuttimia ei ole. Käytimme myös omissa ajoneuvotutkimuksissamme hyödynnettyjä kaiunestotekniikoita. Insinöörimme hioivat järjestelmää huippuunsa kolmen vuoden ajan.

2016: Alan parasta laatua vai modernia taidetta
Otamme aina opiksemme aiemmista saavutuksistamme, ja meidät tunnetaan jatkuvasti tehokkaammista – ja pienemmistä – tuoteversioista. Lifestyle 650 -kotiviihdejärjestelmä näyttää yhtä hyvältä kuin se kuulostaa. Acoustimass-bassoyksikön lasisen kannen valmisti sama yritys, joka on kuuluisa italialaisten superautojen tuulilaseista. Satelliittikaiuttimet on valmistettu puristetusta alumiinipalasta, johon on porattu 4 000 reikää.

Vuonna 2017 järjestelmä voitti arvostetun Red Dot Best of the Best Design Award -palkinnon. Raati kommentoi: ”Järjestelmän kaikki äänen ja muotoilun elementit sopivat täydellisesti yhteen. Pienikokoisen ja riisutun ulkomuotonsa ansiosta käyttäjät voivat keskittyä täysin ääneen.”

2017: Ohjelmoijamme luovat uutta
Kun julkaisimme ensimmäiset langattomat kuulokkeemme, joissa on aktiivinen taustaäänien poisto, niistä tuli nopeasti kaikkien aikojen eniten myydyin tuotteemme. Vuotta myöhemmin julkaisimme QC35 II -kuulokkeet, joissa on Google Assistant -tuki. Puheohjauksen saaminen QC35 II -kuulokkeisiin edellytti työskentelyä Googlen kanssa. Ohjelmointitiimimme teki tiivistä yhteistyötä Googlen koodareiden kanssa, ja saimme aikaan muutakin kuin maailman ensimmäiset kuulokkeet, joissa on Google Assistant -painike – loimme uuden tavan tehdä yhteistyötä.

2017: Parempia keskusteluja asiakkaita kuuntelemalla
Vuonna 1997 Amar Bosen työpöydälle toimitettiin kirje. Käsin kirjoitetussa kirjeessä asiakas kysyi, voisimmeko kehittää kuulokkeet, jotka auttaisivat ihmisiä kuulemaan keskustelut yhtä hyvin kuin musiikin.

Samoihin aikoihin omat kehitysinsinöörimme olivat miettineet samaa asiaa ja olivat aloittaneet ensimmäisen prototyypin kehittelyn. Asiakkaamme pyyntö oli yksinkertainen, mutta sen toteuttaminen osoittautui monimutkaiseksi. Hearphones-kuulokkeiden kehittämiseen vaadittiin useita tiimejä, lähes 20 vuotta kokeiluja ja uusien teknologioiden hyödyntämistä, kuten taustaääniä poistava in-ear-malli ja säädettävä viritys. Hearphones-kuulokkeiden julkaisun jälkeen saamamme palautteen perusteella kaikki työ oli sen arvoista.

Tulevaisuus
Emme malta odottaa. Tämä kaikki on vasta alkua.

Bosen Pro-yksikkö kehittää räätälöityjä äänijärjestelmiä suurten rakennushankkeiden tarpeisiin. Yksikkö työskentelee tiiviisti yhdessä hankkeen suunnittelijoiden ja toteuttajien kanssa luodakseen äänenlaadun, josta Bose on tunnettu. Taustaääniä poistavia Bose®-tuotteita käyttävät myös sotilaat, jotka altistuvat melulle päivittäin.

Baseball-stadion