TUTUSTU MAAILMAN PARHAASEEN TAUSTAÄÄNIEN POISTOON: QUIETCOMFORT® EARBUDS II -KUULOKKEET JA 90 PÄIVÄN RISKITÖN KOKEILU. LISÄTIETOJA

Ääni on voimaa.

Tohtori Amar Bose

”Älä ikinä luovu mielikuvituksestasi. Unelmoi aina asioiden parantamisesta ja pohdi tapoja toteuttaa unelmasi.”

Tohtori Amar G. Bose

Innovaatioiden aikajana

Me Bosella unelmoimme aina paremmasta. Lue, miten olemme edistäneet äänen voimaa vuosikymmenten ajan.

1929: Tästä kaikki alkaa. Amar Gopal Bose syntyy.

Tohtori Bose syntyi Philadelphiassa. Hänen isänsä Noni Gopal Bose oli bengalilaista syntyperää ja hänen yhdysvaltalaisella äidillään Charlottella oli englantilaissaksalaiset sukujuuret.

1956: Tutustu tohtori Boseen. Amar väittelee tohtoriksi.

Amar Bose valmistui sähkötekniikan tohtoriksi MIT-yliopistosta, ja hän juhli saavutustaan ostamalla itselleen uuden hifi-stereojärjestelmän. Laitteiston äänenlaatu osoittautui kuitenkin pettymykseksi, mikä sai hänet aloittamaan akustiikan tutkimisen MIT:ssä vapaa-ajallaan.

1964: Yritystoiminta alkaa. Tohtori Bose perustaa virallisesti Bose Corporationin.

Tohtori Bose perusti Bose Corporationin. Päiväsaikaan hän kehitti yhdessä kahden työntekijänsä kanssa sähköjärjestelmiä armeijalle ja muille valtion laitoksille. Iltaisin tutkijat paneutuivat akustiikkaan ja kaiutinmuotoiluun.

1972: Maailman valloitus alkaa. Myymme ensimmäiset tuotteemme Yhdysvaltojen ulkopuolelle, ensimmäisenä Saksaan.

Bose-tuotteet pääsivät ensi kertaa myyntiin Yhdysvaltojen ulkopuolelle, kun solmimme yhteistyösopimuksen Saksan Bad Homburgissa sijainneen audiolaitteiden jälleenmyyjän kanssa.

1986: Valmiina nousuun. Taustaääniä poistavat kuulokkeemme toimivat perämiehinä historiallisella lennolla.

Lentäjät Dick Rutan ja Jeana Yeager käyttivät kuulosuojinaan taustaääniä poistavia kuulokkeitamme ennätyksellisellä, keskeytyksettömällä Voyager-maailmanympärilennollaan.

1987: Saamme kunnianosoituksen. Tohtori Bose ja tohtori William R. Short saavat vuoden parhaan keksijän palkinnon.

Tohtori Bosen ja tohtori William R. Shortin kehittämä akustista waveguide-teknologiaa hyödyntävä kaiutinjärjestelmä voitti Intellectual Property Owners Education Foundation -järjestön vuoden parhaalle keksijälle myöntämän palkinnon.

1993: Vaihda kanavaa. Luomme radion uudelleen Bose Waven avulla.

Patentoitu akustinen waveguide-kaiutinteknologiamme määritteli radion käsitteen uudelleen tuottamalla rikasta, syvää ääntä, jollaista ei ollut aiemmin kuultu yhtä pienestä laitteesta.

2000: Hiljaisuuden uudelleenmäärittely. Uraauurtava Bose-teknologia muuttaa tapamme kuunnella hiljaisuutta.

QuietComfort® -kuulokkeet mullistivat lentomatkustamisen poistamalla huomattavasti ympäröivää melua ja tuottamalla lennon aikaiselle viihteelle paremman äänenlaadun kuin koskaan ennen.

2008: Tähtien joukossa. Tohtori Bose pääsee yhdysvaltalaisten keksijöiden Hall of Fame -kunniagalleriaan.

Tohtori Bose valittiin mukaan Ohion Akronissa sijaitsevaan yhdysvaltalaisten keksijöiden Hall of Fame -kunniagalleriaan saavutuksistaan ääniteknologian saralla. Valitsijaraadin mukaan hänen keksintönsä ”ovat merkittävästi parantaneet elämänlaatuamme”.

2011: Lahjoitus. Tohtori Bose lahjoittaa valtaosan äänioikeudettomista osakkeistamme MIT-yliopistolle.

Tohtori Bose lahjoitti valtaosan Bose Corporationin äänioikeudettomista osakkeista MIT-yliopistolle. Osingoilla tuetaan ja kehitetään edelleen MIT:n koulutus- ja tutkimustavoitteita. Yhtiö pysyy yhä yksityisenä ja itsenäisenä.

2013: Suruaika. Tohtori Amar Gopal Bose menehtyy 83-vuotiaana

”Tohtori Bose perusti Bose Corporationin lähes 50 vuotta sitten. Yhtiön keskeiset toimintaperiaatteet liittyivät alusta asti tutkimukseen ja innovaatioihin. Tämä ei tule muuttumaan jatkossakaan.” – Bob Maresca, Bose Corporationin uusi toimitusjohtaja.

2014: Peli käyntiin. Bosesta tulee NFL:n virallinen kuulokekumppani.

NFL luottaa Bosen taustaäänien poistoteknologiaan. Teknologia helpottaa valmentajien kommunikointia kentällä ja auttaa luomaan sekä stadionyleisölle että kotikatsojille täydemmän pelikokemuksen.

2020: Vähemmän hyssyttelyä. Esittelyssä QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet.

Luokkansa parhaiden QuietComfort®-vastamelukuulokkeiden täydellinen hiljaisuus on nyt tyylikkäissä täysin langattomissa nappikuulokkeissa. Mukavat ja kompaktit QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet tuottavat korkeaa äänenlaatua, ja niissä on valittavana 11 melunvaimennustasoa.

2022: Pysy kuulolla. Bose sitoutuu edistämään kuulolaiteteknologiaa.

Bose toi ensimmäisenä markkinoille Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) hyväksymän itse asennettavan kuulokojeen, joka soveltuu henkilöille, joilla on lievä tai keskivaikea kuulonalenema. Yhteistyössä hearX:n kanssa uuden Lexie Hearing Aids Powered by Bose -tuotesarjan parissa tuotamme edullisia kuulokojeita miljoonille aikuisille.

Eilinen on jo historiaa. Olkoon tulevaisuus täynnä uusia keksintöjä.

Bose on yhä tänäkin päivänä yhtä sitoutunut toimintaperiaatteisiinsa ja asiakkaisiinsa kuin vuonna 1964. Haluamme juhlistaa ja kiittää nöyrästi kaikkia niitä miljoonia ihmisiä ympäri maailman, jotka ovat valinneet Bosen. Tiedämme, että tämä on vasta alkua. Emme malta odottaa, että pääset nauttimaan tulevista keksinnöistämme.

Nainen ottaa kuvia rannalla päässään Bose QuietComfort 45 -kuulokkeet