Myymälät Ostoskori

SoundLink Flex:

Voima rohkean uuden värin takana

Mitä ajattelet, kun näet jotakin punaista? Väri liitetään yleisesti vahvoihin tunteisiin, kuten voimaan, intohimoon ja jopa vihaan. Kun kohtaat sen tulisen sävyn, saatat kokea konkreettisen vaikutuksen kehossasi ja mielialassasi.

Jos rohkeat kannanotot ja muiden ihmisten huomion vangitseminen ovat sinun juttusi, on todennäköistä, että punainen on yksi suosikkiväreistäsi niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Nyt voit tehdä rohkean lisäyksen arsenaaliisi: SoundLink Flex Bluetooth® -kaiutin vangitsee katseet uudella karmiininpunaisella sävyllään.

Jatka lukemista, niin voit tutustua punaisen värin vaikutukseen ja sen taustalla piilevään psykologiaan sekä siihen, miksi se on täydellinen valinta SoundLink Flexillesi.

SoundLink Flex Bluetooth -kaiutin karmiininpunaisena

MITÄ ON VÄRIPSYKOLOGIA?

Tuhansien värien tunneli

Arkielämässäsi et todennäköisesti kiinnitä paljon huomiota väreihin, jotka ympäröivät sinua kaikkialla missä kuljet. Et välttämättä huomaa, että lääkärin odotushuoneen seinät ovat vaaleansiniset tai että paikallinen terveysruokakauppa käyttää runsaasti vihreää väriä näyteikkunoissaan. Tällaiset värivalinnat ovat tarkoituksellisia ja ne voivat vaikuttaa tunteisiimme, tajusimmepa sen tai emme.

Väripsykologian taustalla on ajatus siitä, että värit voivat vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen, sillä niihin liittyy erilaisia tarkoituksia ja mielleyhtymiä ja niillä voi olla jopa psykologisia vaikutuksia keholle. Esimerkiksi sinisen sävyt voivat herättää mielikuvia merestä tai taivaasta, ja niitä pidetään yleisesti rauhoittavina. Tämän vuoksi sininen on suosittu vaihtoehto esimerkiksi makuuhuoneissa, lääkärien tiloissa ja kylpylöissä. Vihreä väri puolestaan yhdistetään usein terveyteen ja kasvuun, minkä vuoksi se on monien ruokabrändien ja puutarhayritysten suosiossa.

Väripsykologiaa hyödynnetään yleisesti markkinoinnissa ja sisustussuunnittelussa, mutta saatat alitajuisesti tehdä itsekin päätöksiä omien värimieltymystesi perusteella. Saatat esimerkiksi pukeutua mustaan tärkeissä kokouksissa, koska se saa olosi itsevarmaksi, tai ostat ehkä keltaisia kukkia piristämään kotiasi sadepäivinä. Saatat tietysti vain yksinkertaisesti pitää jostakin väristä, mutta sen sävyt saattavat silti herättää tiettyjä tunteita.

Punainen kala

Punainen herättää huomiota

Punaista käytetään usein herättämään huomiota, koska se on rohkea ja erittäin näkyvä väri. Keksit luultavasti useita esimerkkejä arkielämästäsi: punainen urheiluauto vangitsee katseesi ajaessaan ohi, tai punaiseen pukeutuva henkilö erottuu välittömästi väkijoukosta. Punaista käytetään kuitenkin usein myös käytännön tarkoituksiin. Punaisten valojen ja stop-kylttien punainen väri varmistaa sen, että ne ovat helposti kuljettajien nähtävissä. Paloautot ja -sireenit puolestaan ovat punaisia siksi, että ne viestivät kiireellisyydestä.

Eivätkä nämä ole vain opittuja mielleyhtymiä. Tutkimuksissa on osoitettu, että punainen väri vangitsee huomion tehokkaasti, etenkin tunteellisesti latautuneissa tilanteissa. Sen on myös osoitettu kannustavan ihmisiä toimimaan nopeammin. Muissa kokeissa on osoitettu, että punaista toimintokehoituspainiketta painetaan verkkosivuilla 21 % identtistä vihreää painiketta useammin.

Jos siis haluat kannustaa ihmisiä toimimaan tai erottua joukosta, punainen väri on varma valinta. Käytettiinpä punaista sitten markkinoinnissa tai arkielämässä, se on rohkea ja huomiota herättävä valinta, joka erottuu joukosta varmasti paremmin kuin muut, hillitymmät värit.

PUNAISEN VÄRIN VOIMA

Käsittelimme jo hieman sinisen, vihreän, keltaisen ja mustan taustalla vaikuttavaa väripsykologiaa, mutta miten on punaisen laita? Rohkealla punaisella on pidempi aallonpituus kuin millään muulla värillä, minkä vuoksi se näkyy ensimmäisenä sateenkaaressa. Monien mielestä se on yksi voimakkaimmista väreistä.

Punaiseen liitetään yleensä vahvoja tunteita – niin positiivisia kuin negatiivisiakin – ja tutkimuksissa on osoitettu, että sillä voi olla mitattavissa oleva vaikutus kehoon ja mielialaan. Tässä on joitakin esimerkkejä punaisen viestimästä voimasta.

Punainen auto
Huone, jossa on punainen valaistus ja punaiset seinät

Punainen piristää

Milloin viimeksi näit kirsikanpunaiseksi maalatun makuuhuoneen? Luultavasti et milloinkaan, ja siihen on hyvä syy. Sisustussuunnittelussa punaista vältetään tiloissa, jotka on tarkoitettu rentoutumiseen, sillä värillä on päinvastainen vaikutus kehoon. Eloisa väri itse asiassa innostaa ja aktivoi. Tutkimuksissa on jopa osoitettu, että punainen valo voi nostaa ihmisen sykettä ja verenpainetta, mikä saa olon aktiiviseksi ja valppaaksi. Tämä ei tietenkään ole ihanteellista, kun tavoitteena on nukahtaa yöllä tai rentoutua pitkän päivän jälkeen.

Tätä alitajuista reaktiota väriin voidaan kuitenkin joissakin tilanteissa hyödyntää. Jos suunnittelet pelihuonetta tai terassia viihdytystarkoituksiin, punaisten sävyjen avulla tilasta voidaan tehdä energinen ja eloisa vieraille. Punaista käytetään yleisesti myös keittiöissä ja ravintoloissa, koska se voi lisätä ruokahalua.

Punainen tukee kilpailumenestystä

Jos katsot tärkeiden urheilujoukkueiden käyttämiä värejä, voit huomata, että punainen on erittäin suosittu vaihtoehto. Sen ansiosta peliasut eivät varmasti jää huomaamatta, minkä lisäksi tutkimuksissa on osoitettu, että punainen saattaa jopa parantaa suoritusta urheilukilpailuissa. Esimerkiksi eräässä tutkimuksessa osoitettiin, että kamppailulajeissa kilpailevat urheilijat voittivat todennäköisemmin ottelunsa olympiakisoissa, kun he pukeutuivat punaiseen. Vastaavia huomioita tehtiin jalkapalloturnauksessa, jonka joukkueilla oli punaiset, valkoiset ja siniset peliasut.

Mistä nämä tulokset johtuvat? Tutkijat ovat sitä mieltä, että punainen on stimuloiva väri, joka tekee urheilijoista aggressiivisempia ja kilpailuhenkisempiä, mikä puolestaan johtaa useampiin voittoihin. Kun siis tarvitset piristystä jossakin kilpailutilanteessa, kokeile pukeutua kirkkaanpunaisimpaan asuusi. Se saattaa auttaa sinua voittamaan.

Punaisiin peliasuihin pukeutunut jalkapallojoukkue

PUNAISEN VÄRIN VOIMA SOUNDLINK FLEXISSÄ

Punainen on huomiota herättävä ja vaikuttava väri, minkä vuoksi se sopii täydellisesti SoundLink Flexiin. Kompaktista koostaan huolimatta tämä kannettava Bluetooth-kaiutin takaa korkean äänenlaadun. Se hyödyntää sille varta vasten suunniteltua muunninta, joka varmistaa äänen selkeyden sekä basson vahvuuden ja syvyyden. Tummanpunainen tulos on herkkua sekä silmille että korville.

SoundLink Flexiä voi käyttää jopa 12 tuntia yhdellä latauksella, ja PositionIQ™-tekniikan ansiosta se säätää automaattisesti äänen optimaaliseksi kulloisessakin asennossaan, pidettiinpä sitä sitten pystyssä, vaaka-asennossa tai riippumassa.

Nainen valmistautumassa patikointiin karmiininpunainen SoundLink Flex Bluetooth -kaiutin kiinnitettynä rinkkaan
SoundLink Flex Bluetooth -kaiutin nostetaan vedestä

Karmiininpunainen SoundLink Flex on lisäksi täydellinen kumppani adrenaliinipitoisiin seikkailuihisi, kuuluipa niihin sitten spontaani koripallopeli tai haastava kapuaminen jollekin paikalliselle huipulle. Kaiutin on IP67-luokituksen mukaisesti vedenpitävä ja se kelluu, joten sinun ei tarvitse murehtia, jos se vaikka sattuisi tippumaan kanootista kesken matkan. Kaiuttimen kuori koostuu kestävästä jauhemaalatusta teräsverkosta ja silikonisesta ulkokuoresta, minkä ansiosta se selviää pudotuksista ja kolhuista. Tämän lisäksi se on vielä korroosion- ja UV-säteilynkestävä.

SoundLink Flex voi muodostaa pariliitoksen jopa kahdeksan eri laitteen kanssa Bluetoothin kautta, ja yhteys toimii jopa yhdeksän metrin päästä. Kaiuttimen uusi karmiininpunainen sävy tehostaa jännitystä, pitää sykkeen korkealla ja saa sinut tuntemaan olosi voittamattomaksi, kun lempimusiikkisi on apunasi.

Kun seuraavan kerran haluat vangita yleisösi huomion esityksessä, pukeudu kirkkaanpunaisimpaan solmioosi tai mekkoosi, ja kun haluat varmistaa takapihan grillijuhlien eloisuuden, käännä ääntä kovemmalle uuden karmiininpunaisen SoundLink Flexin kanssa. 

Karmiininpunainen SoundLink Flex Bluetooth -kaiutin työtasolla

Tuotteiden saatavuus voi vaihdella maakohtaisesti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT TUOTTEET

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Onko kaiuttimesi todella vedenpitävä?
Löydä sopiva kaiutin ulkoilmaseikkailuillesi