Maksuton toimitus, kun tilaat tänään.
 

Viesti toimitusjohtajaltamme

Bob Maresca

Toimitusjohtaja

Bose elää jännittävien muutosten aikaa. Tutkimus- ja innovaatiotyömme ansiosta olemme tuoneet valikoimaamme entistä paremmilla yhteystoiminnoilla varustettuja tuotteita niin kotikäyttöön kuin matkalla käytettäväksi. Ne muuttavat miljoonien asiakkaidemme elämää, ja niiden myötä asiakaskuntamme on entistä nuorempi. Monet asiakkaamme haluavat kuulla, millaiset arvot ohjaavat Bosen liiketoimintaa. Tässä raportissa kerromme näistä arvoista.

Kestävä kehitys heijastaa ydinarvoja, jotka ovat Bosen toimintakulttuurin keskiössä. Ne tukevat yhteistä sitoutumistamme rehelliseen ja tinkimättömään liiketoimintaan sekä muiden kunnioittamiseen. Nämä arvot juontavat juurensa yhtiön perustaja tri Boseen, joka halusi luoda ympäristön, jossa ihmiset voisivat hyödyntää koko potentiaaliaan. Hän lahjoitti valtaosan äänioikeudettomista osakkeista MIT-yliopistolle ja loi näin merkittävän yhteistyön ylipiston ja yhtiön välille. Näin hän varmisti, että Bose säilyy yksityisenä ja itsenäisenä toimijana, joka investoi näihin arvoihin pitkällä tähtäimellä ja toimii niiden mukaisesti. Tämä on vastuu, jonka kantamiseen suhtaudumme hyvin vakavasti.

Olemme ylpeitä kestävän kehityksen ohjelmamme vaikutuksista työntekijöihimme, yhteisöihin ja ympäristöön sekä yhtiöömme. Jatkamme ensiluokkaista ympäristötyötämme sekä työntekijöistämme ja yhteisöistämme huolehtimista. Tällä tavoin luomme kulttuurin, joka sitouttaa ja motivoi työntekijöitä, houkuttelee uusia lahjakkuuksia ja auttaa meitä tehostamaan liiketoimintaamme. Kestävän kehityksen painottaminen tukee myös tavoitettamme auttaa ihmisiä tuntemaan, tekemään ja olemaan enemmän Bose-tuotteiden ja -teknologian avulla. Olemme esimerkiksi lisänneet investointeja hyvinvointia tukevien tuotteiden kehitykseen. Tällainen tuote on esimerkiksi kuulolaite, joka auttaa kuulemaan paremmin keskusteluja hälyisessä ympäristössä.

Kun tarkastellaan verovuotta 2017, olen erityisen ylpeä useista merkittävistä saavutuksista:

  • Käynnistimme Framinghamin kampuksellamme 1,7 MW:n aurinkovoimalan rakennustyöt.
  • Tuotantolaitoksemme määritti tavoitteet energiankulutukselle, jätteille, työntekijöiden sitoutumiselle ja yhteisön tukemiselle.
  • Käynnistimme Global People Management Initiative -hankkeen, joka pyrkii kehittämään työympäristöä parantamalla kaikkien yli 2 200 johtajan esimiestaitoja.
  • Jatkoimme koulutuksen ja tutkimuksen tukemista toimimalla MIT IDEAS Global Challenge -tiimien mentorina, tarjoamalla apurahoja Bosen äänijärjestelmiin ja olemalla mukana muissa hyödyllisissä hankkeissa.
  • Maksoimme osinkoa osakkeenomistajille, mukaan lukien MIT, joka käyttää näitä rahoja koulutuksensa ja tutkimuksensa edistämiseen.

Olemme huomioineet kestävän kehityksen toiminnassamme aiemminkin, mutta tämä on ensimmäinen julkinen aihetta käsittelevä raporttimme. Olemme ottaneet uuden edistysaskeleen ja kerromme mielellämme työntekijöillemme, asiakkaillemme ja julkiselle yleisölle edistyksestämme, tavoitteistamme ja sitoutuneesta työstämme.

Sosiaalisilla ja ympäristöä koskevilla haasteilla on suuri merkitys tänä päivänä, mutta tulevaisuudessa niihin on kiinnitettävä vielä selvästi enemmän huomiota. Bose keskittyy pitkän aikavälin toimintaan, joten meidän on jatkettava kestävän kehityksen mukaisen toimintamme vahvistamista ja osallistuttava näin vastuullisen ja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.

PALAA BOSEN KESTÄVÄN KEHITYKSEN STRATEGIAAN