Langattomista surround-kaiuttimista ei kuulu ääntä

Jos et kuule ääntä langattomista surround-kaiuttimista (lisävaruste), kokeile seuraavaa:

Toista sisältöä, jossa tiedät olevan takakanavasta kuuluvaa ääntä. Takakaiuttimista kuuluvan äänen määrä riippuu toistettavasta lähdemateriaalista. Musiikissa ja useimmissa televisio-ohjelmissa ei yleensä ole tilaäänijärjestelmän takakaiuttimista toistettavaa ääntä. Elokuvissa ja videopeleissä yleensä on takakaiuttimista toistettavia ääniä, mutta niitä ei ole jatkuvasti.

Takakaiuttimista tulevan äänen taso vaihtelee toistettavan sisällön mukaan.

Varmista soundbarin Adjustments (Säädöt) -näytössä, että surround-kaiuttimien virta on kytketty.

1. Valitse soundbar Bose Music -sovelluksen My Bose (Oma Bose) -näytössä, johon pääset napauttamalla kuuloke ja kaiutin -kuvaketta vasemmassa yläkulmassa.
  2. Napauta soundbarin kuvaa näytön oikeassa alakulmassa.
  3. Accessory Settings (Lisävarusteasetukset) -osiossa surround-kaiuttimen kytkimen tulisi olla oikeanpuoleisessa asennossa lisävarusteen ottamiseksi käyttöön.
  • Jos kytkin on vasemmanpuoleisessa asennossa, ota surround-kaiutin käyttöön napauttamalla kytkintä kerran.
  • Jos kytkin on oikeanpuoleisessa asennossa, napauta kytkintä kahdesti, niin surround-kaiuttimien ääni otetaan uudelleen käyttöön.

Voit tarkistaa surround-kaiuttimien tilan jokaisen langattoman vastaanottimen etuosan valon väristä ja vilkkumiskuviosta.

Valon toimintaBassoyksikön tila
Palaa valkoisenaYhdistetty soundbariin
Vilkkuu oranssinaValmis yhdistettäväksi soundbariin. Tutustu ohjeaiheeseen Langattomien surround-kaiuttimien (lisävaruste) yhdistäminen.
Palaa oranssina (himmeä)Yhteys soundbariin on katkaistu. Nollaa langaton vastaanotin irrottamalla sen virtajohto pistorasiasta. Odota 30 sekuntia ja liitä virtajohto napakasti takaisin toimivaan pistorasiaan.
Vilkkuu valkoisenaLataa ohjelmistopäivitystä
Pois päältäVirransäästötila
Vilkkuu punaisenaPeruuttamaton virhe. Ota yhteyttä Bosen asiakaspalveluun.

Jos äänilähteenä on televisioon yhdistetty laite, televisio ei välttämättä välitä 5.1-ääntä eli monikanavaista signaalia, joka sisältää erillisen äänen surround-kaiuttimille. Tietyt televisiot välittävät vain 2.0-stereoääntä yhdistetyistä laitteista, vaikka lähdesisältö olisi 5.1-ääntä. Television käyttöohjeesta näet, pystyykö se välittämään 5.1-signaalia yhdistetystä laitteesta.

Selvitä, onko parin metrin etäisyydellä soundbarista tai langattomasta vastaanottimesta muita langattoman signaalin lähteitä, jotka saattavat häiritä niiden toimintaa. Järjestelmän suorituskykyyn mahdollisesti vaikuttavia laitteita ovat esimerkiksi langattomat puhelimet, Wi-Fi®-reitittimet, langattomat tulostimet tai mikroaaltouunit.

Tunnista häiriön mahdollinen aiheuttaja irrottamalla häiriön lähteeksi epäilemäsi laite tilapäisesti verkkovirrasta ja käynnistämällä Bose-järjestelmä uudelleen. Tarkista, onko sen suorituskyky parantunut.

Vaihda Bose-järjestelmän tai häiriötä aiheuttavan laitteen paikkaa. Etäisyyttä on oltava ehkä jopa kaksi metriä. Jos laitteiden paikkaa ei voi vaihtaa, muuta häiriötä aiheuttavan laitteen Wi-Fi-kanavaa tai langatonta taajuutta.

Nollaa soundbar ja langattomat vastaanottimet irrottamalla niiden virtajohdot pistorasiasta. Odota 30 sekuntia ja liitä virtajohdot napakasti takaisin toimivaan pistorasiaan.

Tarkista kaiutinjohtojen kunto ja liitännät langattomiin vastaanottimiin, kaiutinsovittimiin ja surround-kaiuttimiin. Vaihda vaurioituneet tai taittuneet johdot.

Varmista ADAPTiQ-kalibroinnilla, että surround-kaiuttimet on lisätty kokoonpanoon ja kalibroitu kuuntelualuetta varten. Lisätietoja on ohjeaiheessa ADAPTiQ-äänenkalibroinnin suorittaminen.