TOIMITETTAVISSA 1–2 ARKIPÄIVÄN KULUESSA. RISKITÖN KOKEILUJAKSO JA MAKSUTON PERUSTOIMITUS YLI 45 €:N TILAUKSIIN

Toisen valmistajan laitteen käyttäminen Bosen kaukosäätimellä ei onnistu

Liittyy tuotteisiin:

Tarkista, toimiiko laitteen oma kaukosäädin. Jos laitteen oma kaukosäädinkään ei toimi, laitteessa voi olla vikaa. Pyydä ohjeita valmistajalta.

Varmista, että valittuna on oikea lähde. Bosen kaukosäätimen tietyt toiminnot muuttuvat, jos lähdettä vaihdetaan. Paina haluamaasi lähdepainiketta kaukosäätimessä, jotta se on varmasti oikeassa tilassa laitteen käyttämiseen.

Varmista, ettei soundbar ole laitteen kaukosäädinanturin edessä. Television eteen sijoitettu soundbar saattaa olla television kaukosäädinanturin tiellä, jolloin televisio ei pysty vastaanottamaan kaukosäätimen komentoja. Ota selville, missä television kaukosäädinanturi sijaitsee, ja tarkista, että kaukosäätimen ja anturin välillä ei ole esteitä. Anturi saattaa sijaita lähellä television virtamerkkivaloa tai television läpinäkyvän etupaneelin takana.

Varmista, että ulkoinen laite voi vastaanottaa infrapunasignaaleja. Tiettyjä ulkoisia laitteita voi käyttää joko infrapuna- tai radiotaajuussignaaleja lähettävällä kaukosäätimellä. Yritä käyttää laitetta sen omalla kaukosäätimellä peittämällä kaukosäätimen pää tai siten, että kaukosäädin on toisessa huoneessa, eikä sitä ole suunnattu laitteeseen. Jos laitetta voi käyttää tällä tavoin, sitä ei todennäköisesti ole määritetty vastaanottamaan infrapunasignaaleja.

Laitteessa saattaa olla asetus tai kytkin, jolla voi vaihtaa vastaanotettavan signaalin tyyppiä. Aseta laite vastaanottamaan infrapunasignaaleja, jotta se toimii Bosen kaukosäätimen kanssa. Jos laite on määritetty vastaanottamaan radiotaajuussignaaleja, se ei toimi Bosen kaukosäätimen kanssa.

Yritä nollata television tai yhdistetyn laitteen asetukset katkaisemalla sen virta ja irrottamalla sen virtajohto pistorasiasta 30 sekunnin ajaksi.

Huomautus: Osa asetuksista saatetaan menettää tai niiden palautumisessa kestää jonkin aikaa nollauksen jälkeen. Kaapeli- tai satelliittivastaanottimella voi mennä useita minuutteja signaalin löytämiseen nollauksen jälkeen.

Kokeile poistaa käytöstä television mahdollinen valontunnistustoiminto tai valotehosteet. Tietyissä uudemmissa televisioissa on valontunnistusominaisuus, joka mittaa huoneen valaistusta. Siten televisio voi säätää automaattisesti kuvan kontrastia ja kirkkautta, vähentää energiankulutusta tai lähettää television takaa taustavaloa silmien rasittumisen vähentämiseksi. Nämä ominaisuudet voivat häiritä infrapunasignaalin vastaanottoa. Ohjeet tällaisten ominaisuuksien käytöstä poistamiseen saat television käyttöohjeista.

Jos toisen valmistajan laite on kaapeli- tai satelliittivastaanotin ja sen käyttäminen on onnistunut aikaisemmin, laitteen laiteohjelmisto on saatettu päivittää automaattisesti. Kaapeli- ja satelliittipalveluntarjoajat päivittävät vastaanotinten laiteohjelmistoja säännöllisesti, mikä saattaa vaikuttaa negatiivisesti kaukosäätimen toimintoihin. Yritä kaukosäätimen ohjelmoimista uudelleen.

Tyhjennä kaukosäätimen nykyiset toisen valmistajan laitteiden määritykset painamalla taaksepäinsiirtymispainiketta ja äänenvoimakkuuden hiljentämispainiketta viiden sekunnin ajan. Ohjeet kaukosäätimen ohjelmoimiseen muiden laitteiden käyttämistä varten ovat ohjeaiheessa Yleiskaukosäätimen ohjelmoiminen.

Huomaa, että tiettyjä valikkotoimintoja ei välttämättä voi hallita yleiskaukosäätimellä, sillä ne ovat laitekohtaisia. Tiettyjen laitteiden valmistajat eivät välttämättä ole tarjonneet komentokoodia yleiskaukosäädinten valmistajille laitteidensa koodien käyttämiseen. Jotkin laitteet voivat olla myös liian uusia, jotta ne sisältyisivät uusimpaan koodisettiin.

Oliko tiedoista apua?

Hienoa, kiitos palautteestasi. Voit kirjoittaa lisäkommentteja alle.
Olemme pahoillamme, ettei sivu vastannut odotuksiasi. Kerro meille kokemuksestasi ja mitä voisimme tehdä paremmin.
Lähetä
Kiitos, arvostamme antamaasi lisäpalautetta.