UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

Kuulokemikrofonin käyttäminen ja säätäminen

Kuulokemikrofonin asettaminen päähän

Kuulokemikrofonin hyvä istuvuus on tärkeää sekä käyttömukavuuden että taustamelun vaimennuksen kannalta. Noudata seuraavia ohjeita:

Huomioi kuulokkeissa olevat merkinnät: L = vasen, R = oikea.

Kun asetat kuulokkeet korville, tartu kumpaankin kuulokkeeseen kevyesti ja säädä kuulokkeiden asento siten, että tyynyt peittävät korvat kokonaan. Molempien kuulokkeiden tulee painaa korvaa kevyesti ja tasaisesti koko korvan alueelta.

Säädä sanka siten, että se koskettaa päälakeasi kevyesti.

Viimeistele säädöt meluisassa ympäristössä siten, että kuulokkeisiin on kytketty virta. Kovassa melussa, kuten nousun aikana, vaimennus voi hetkellisesti toimia heikommin, koska kuulokkeet kompensoivat paineen muuttumista.

Kuulokkeiden käyttöön liittyviä seikkoja

Matala jyrisevä ääni tai melunpoiston lyhyet hetkelliset tauot voivat johtua kuulokkeiden huonosta asennosta tai tukkeutuneista kuulokekupujen aukoista. Kuulokkeiden pitkän lennon aikana aiheuttamaa painetta voi helpottaa säätämällä sangan paikkaa ja asentoa. Kuulokkeisiin kehittyy käytön myötä oikea tuntuma.

Mikrofonin oikea paikka

Mikrofonin sijoittaminen on tärkeä tekijä radioliikenteessä. Säädä mikrofoni näin, kun kuulokkeet ovat korvilla:

Tartu mikrofonin varteen ja säädä mikrofoni pystysuunnassa siten, että se on suun tasalla.

Käännä mikrofonia huulia kohti. Säädä mikrofoni siten, että puhepuoli osoittaa suuta kohti. Vaikka mikrofoni on hieman sivussa, sen etäisyyden huulten avautumiskohdasta tulisi olla hieman alle 1,5 cm.

Varmista, että mikrofonin puhepuoli osoittaa suutasi kohti. Älä mutrista huulia.

Vaatekiinnikkeet

Ohjausyksikön kaapelissa on kaksi vaatekiinnikettä. Niiden avulla kaapelin voi kiinnittää vaatteisiin, turvavöihin tai esimerkiksi ohjaamon ovitaskuun.