UUUSIA TUOTTEITA SAAPUNUT! TUTUSTU.
Myymälät Ostoskori

FM-vastaanoton häiriöt

Kuinka huonoa FM-vastaanottoa voi parantaa?

Selvitä FM-vastaanoton häiriölähteet. Ulkoiset häiriöt voivat vaikuttaa järjestelmään yhdistettyyn FM-antenniin. Tarkista, johtuvatko häiriöt siitä:

Katso, onko metrin päässä antennista muita elektronisia tai sähkölaitteita, kuten televisio, digitaalivastaanotin, langaton reititin, valaistuksen himmennin, energiansäästölamppu, vilkkuva jouluvalo, mikroaaltouuni tai saman tyyppinen laite.

Katkaise virta tällaisesta laitteesta ja kokeile, korjaantuivatko häiriöt.

Joissain tapauksissa häiriöt saattavan olla peräisin pistorasiasta. Siirrä pistoke toiseen pistorasiaan, joka ei ole samassa sähköpiirissä kuin aiemmin mainittu valaisin tai elektroninen laite. Tämä saattaa auttaa.

Siirrä antenni toiseen paikkaan. Jos ongelma ratkeaa, pidä antenni mahdollisimman kaukana muista laitteista ja niiden virtajohdoista (ainakin metrin päässä).

Kokeile toista pistorasiaa. Pistorasia voi aiheuttaa häiriöitä, kuten katkoksia tai jännitteenvaihteluita.

Säädä antennin asentoa. Jos vastaanotto paranee, jatka antennin siirtämistä kyseiseen suuntaan. Jos vastaanotto heikkenee, siirrä antennia hieman vastakkaiseen suuntaan. Pidä antenni mahdollisimman suorassa. FM-signaalit kulkevat suorassa suunnassa. Siksi FM-vastaanotto voi olla heikompaa laaksossa tai kaupungissa sijaitsevien rakennusten pohjakerroksissa.