Liitetyn laitteen äänenlaatu on huono

Kokeile näitä vinkkejä, jos järjestelmäsi ääni ei vastaa odotuksiasi:

Sijoita kaiutin siten, että siitä lähtevä ääni on suunnattu kohti kuuntelualuetta. Virheellisesti suunnatun kaiuttimen ääni ei välttämättä kata koko kuuntelualuetta. Kaiuttimen voi asettaa pystyasentoon, kallistaa taakse tai yläviistoon kulmaan pystysuunnassa tai kääntää taakse tai yläviistoon kulmaan vaakasuunnassa. Kaiuttimen pohjassa on lisäksi sovitin, jonka avulla sen voi kiinnittää 35 mm:n kaiutintelineeseen.

Jos käytät tuloja 1 tai 2, optimoi järjestelmän ääni yhdistetylle äänilähteelle käyttämällä ToneMatch-kytkintä:

• Aseta kytkin oikealle, kun yhdistät dynaamisen mikrofonin.
  • Aseta kytkin keskelle, kun yhdistät kitaran.
  • Aseta kytkin vasemmalle/OFF-asentoon, kun yhdistät jonkin muun lähteen.

Jos yhdistetyssä laitteessa on oma äänenvoimakkuuden säädin, varmista ettei sen äänenvoimakkuus ole liian suuri tai pieni. Liian suuri lähtevän äänen voimakkuus saattaa aiheuttaa säröä. Myös liian alhainen voimakkuus voi vaikuttaa ääneen.

Jos yhdistetyssä laitteessa on käytössä taajuuskorjain- ja/tai äänenmuokkausasetuksia, poista ne käytöstä ja valitse asetukseksi Flat (tasainen). Nämä asetukset löytyvät yleensä laitteen ääniasetuksista tai käytössä olevan toistosovelluksen asetuksista.

Tulot 1 ja 2 ovat yksiäänisiä.

• Käytä stereo–monosovitinta, jos yhdistät stereolaitteen. Muuten toisen stereokanavan ääni ei kuulu.
  • Jos laitteessa on panorointisäätimet, säädä ne vasemmalle ääriasentoon.

Jos äänilaitteessa on useita lähtöjä (kuten monilähtöinen mikseri), kokeile toista lähtöä.

Kokeile yhdistää äänilaite eri kaapeleilla.

Irrota kaiuttimen virtajohto 30 sekunnin ajaksi ja käynnistä kaiutin uudelleen.

Jos mahdollista, yhdistä äänilaite toiseen aktiivikaiuttimeen ja selvitä, onko vika laitteessa vai kaiuttimessa.