Televisioon yhdistetystä laitteesta ei kuulu ääntä

Jos televisioon yhdistetystä laitteesta ei tule ääntä, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

Paina Bose-kaukosäätimen TV-painiketta. Järjestelmä vaihtaa viimeksi käytettyyn lähteeseen, joka ei välttämättä ollut television kautta ääntä toistava lähde.

Soundbarin valopalkki vilkahtaa valkoisena, kun se vastaanottaa signaalin kaukosäätimestä. Jos valopalkki ei vilku, kun lähdettä valitaan kaukosäätimellä, tutustu vianmääritykseen ohjeaiheessa Kaukosäädin ei toimi.

Kokeile toista kanavaa, levyä tai mediantoistosovellusta. Toistamassasi sisällössä saattaa olla ongelma.

Jos lähteessä on omat äänenvoimakkuuden säätimensä tai äänilähtöasetuksensa, varmista, että äänenvoimakkuus on kuuluvalla tasolla ja että ääniasetukset ovat oikein käytettävälle yhteydelle.

Yritä käyttää toista televisioon yhdistettyä lähdettä tai televisioon asennettua mediantoistopalvelua. Jos ääni kuuluu muista lähteistä, ongelma on tietyssä yksittäisessä lähteessä. Kokeile ongelman ratkaisemista nollaamalla televisio tai yhdistetty lähde.

Tietyissä televisioissa on äänilähdön asetus, joka on määritettävä oikein, kun television ääntä toistetaan muiden kaiuttimien kautta. Tarkista televisiosi asetusvalikosta, sisältääkö se äänilähdön asetuksen. Jos sellainen on käytettävissä, varmista, että asetus vastaa käytettävää ääniliitäntää (HDMI ARC tai optinen) ja että television kaiuttimet ovat poissa käytöstä.

Varmista, että soundbarin HDMI-kaapeli on yhdistetty television HDMI eARC- tai ARC (Audio Return Channel) -liitäntään.

Jos televisiossasi ei ole eARC- tai ARC-merkittyä HDMI-liitäntää, yhdistä televisio soundbariin optisella kaapelilla. HDMI-tuloliitännässä on oltava ARC (Audio Return Channel) -ominaisuus, jotta televisio voi lähettää ääntä soundbariin.

Varmista, että television kautta ääntä toistava laite on yhdistetty oikein. Johto on saattanut irrota tai se on yhdistetty väärin. Tarkista, että laitteen ja television yhdistävät johdot ovat napakasti kiinni molemmista päistään. Tarkista myös, että televisiossa valittu tulo vastaa liitäntää, johon laite on yhdistetty television takaosassa.

Nollaa soundbar irrottamalla sen virtajohto pistorasiasta. Odota 30 sekuntia ja liitä virtajohto napakasti takaisin toimivaan pistorasiaan.