90 päivän riskitön kokeilu, kahden vuoden takuu ja maksuton perustoimitus yli 45 €:n tilauksiin

Television liittäminen Wave®-radioon

Kaikissa televisiomalleissa ei ole vakiovarusteena äänilähtöliitäntää. Joissakin televisioissa on useita äänilähtöliitäntöjä, joissakin ei yhtään.

Huomautus: Useimmissa televisioissa on RCA-ääniliitäntä, jossa on kaksi liitintä. Wave®-radion AUX-tuloliitäntä on 3,5 mm:n stereoliitin. Jos television ääniliitännässä on RCA-liittimet, tarvitset laitteiden liittämiseen RCA-stereo-sovittimen. Sovitin on yleisesti käytettävä osa, jonka voi ostaa tavallisista kodinelektroniikkaliikkeistä.

Näiden ohjeiden avulla voit selvittää, miten voit liittää televisiosi Wave®-radioon.

Jos televisiossa ei ole yhtään äänilähtöliitäntää, voit kytkeä Wave®-radion ääniliitäntään jonkin muun laitteen, kuten DVD-soittimen tai kaapeli- tai satelliittivastaanottimen. Wave®-radiosta kuuluu tällöin vain siihen liitetyn äänilähteen ääni.

Jos televisiossa on kaksi äänilähtöliitäntää, joista toinen on merkitty FIXED (FIX) ja toinen on merkitty VARIABLE (VAR), käytä FIXED-liitäntää. Äänen laatu on tällöin paras mahdollinen.

Jos televisiossa on vain VARIABLE (VAR) -lähtöliitäntöjä, voit liittää Wave®-radion myös niihin. Television sisäiset kaiuttimet on kuitenkin silloin kytkettävä pois päältä. Lisätietoja tästä on alla.

Television äänen toistaminen Wave®-radion kautta

Television äänen toistaminen Wave®-radion kautta toimii parhaiten, jos kytket television sisäiset kaiuttimet pois päältä. Televisiossa voi olla valikko, jonka kautta kaiuttimet voidaan mykistää. Television äänivalikossa voi myös olla valinta, jolla äänilähtöliitännän tyypiksi voidaan valita FIXED (kiinteä signaalitaso) tai VARIABLE (vaihtuva signaalitaso). Jos mahdollista, käytä FIXED-valintaa. Äänen laatu on tällöin paras mahdollinen.

Seuraavassa esitetään kaksi tavallisinta tapaa määrittää television asetukset. Tarkat ohjeet oman televisiosi asetusten säätämiseen ovat television käyttöoppaassa.

FIXED- tai VARIABLE-äänilähtöliitännän valinta televisiossa

Jos television äänilähtöliitäntä on merkitty FIX tai FIXED, muita valintoja ei ehkä tarvitse tehdä. Jos liität television muun tyyppisen liitännän kautta, varmista seuraavien ohjeiden avulla, että lähetät Wave®-radioon kiinteätasoista signaalia.

Avaa television äänivalikko kaukosäätimellä. Useimmissa televisioissa tämä tehdään painamalla valikkopainiketta ja valitsemalla sitten Audio (Ääni).

Etsi television valikon Audio Output (Äänilähdöt) -kohta ja valitse Fixed (Kiinteä).

Jos valitset Fixed (Kiinteä), kytke television kaiuttimet pois päältä (katso "Television sisäisten kaiutinten kytkeminen pois päältä" alla) ja säädä television äänenvoimakkuus pienimmälle tasolle.

Jos televisiossa ei ole äänilähtövalintaa, kytke television kaiuttimet pois päältä (katso kohta "Television sisäisten kaiutinten kytkeminen pois päältä" alla), poistu äänivalikosta ja säädä television äänenvoimakkuus noin 80 prosenttiin täydestä voimakkuudesta.

Television sisäisten kaiutinten kytkeminen pois päältä

Uusissa televisioissa on tavallisesti asetusvalikko, jonka kautta kaiuttimet voidaan kytkeä pois päältä. Vanhassa televisiossa voi olla kaiutinkytkin takapaneelissa lähellä äänilähtöliitäntöjä.

Asetuksen määrittäminen television asetusvalikon kautta:

Avaa television äänivalikko kaukosäätimellä. Useimmissa televisioissa tämä tehdään painamalla valikkopainiketta ja valitsemalla sitten Audio (Ääni).

Etsi valikosta Speakers On/Off (Kaiuttimet päälle/pois) -valinta, valitse Speakers Off (Kaiuttimet pois) ja poistu valikosta.

Huomautus: jos television äänivalikossa ei ole valintaa, jolla sisäiset kaiuttimet voi kytkeä pois päältä, poistu valikosta ja säädä television äänenvoimakkuus niin pienelle kuin mahdollista.

Kaiutinkytkimen käyttäminen:

Jos television takapaneelissa on kaiutinkytkin, aseta se OFF-asentoon ja säädä television äänenvoimakkuudeksi noin 80 % suurimmasta äänenvoimakkuudesta.

Oliko tiedoista apua?

Hienoa, kiitos palautteestasi. Voit kirjoittaa lisäkommentteja alle.
Olemme pahoillamme, ettei sivu vastannut odotuksiasi. Kerro meille kokemuksestasi ja mitä voisimme tehdä paremmin.
Lähetä
Kiitos, arvostamme antamaasi lisäpalautetta.