Akun vianetsintä

Akku tyhjenee liian nopeasti.

ennen vianetsintää varmista, että kuulokkeiden ohjelmistosta on käytössä ajantasainen versio. pääset bose® bluetooth® -kuulokkeiden päivityssivulle napsauttamalla tätä.

useimmissa yhdistetyissä laitteissa täyteen ladatun akun (vihreä valo palaa tasaisesti, kun virta on kytkettynä) käyttöikä on noin 3,5–4,5 tuntia puheääntä tai musiikkia kuunneltaessa ja 100 tuntia valmiustilassa. nykyisissä älypuhelimissa on kuitenkin monia sovelluksia ja toimintoja, jotka ilmoittavat laitteen toiminnasta erilaisin merkkiäänin. kuulokkeista kuuluvat merkkiäänet saattavat vaikuttaa akun kestoon. puhelimissa käytetään yleisesti esimerkiksi seuraavia merkkiääniä ja ilmoituksia:

• Lukitusääni ja lukituksen poistoääni
  • Näppäimistöäänet
  • Teksti- ja sähköpostiviestin merkkiäänet
  • Sosiaalisen median merkkiäänet (Facebook, Twitter jne.)
  • Pelien ja sovellusten merkkiäänet (Words with Friends, Angry Birds jne.)

usein luullaan, että laite on valmiustilassa silloin kun sillä ei puhuta puhelua tai suoratoisteta aktiivisesti jotakin äänilähdettä (esimerkiksi musiikkia tai videoita), mutta tämä ei pidä paikkaansa.

merkkiäänten kuulumisen kuulokkeista voi estää asettamalla laitteen bluetooth®-äänenvoimakkuuden värinätilaan tai hiljaiseen tilaan, jos sellainen on käytettävissä. tämä voi estää merkkiäänten siirtämisen laitteesta kuulokkeisiin. toiminto koskee kuitenkin myös muita ääniä (musiikkia, gps-ääntä jne.).

kuulokkeiden virran voi myös sammuttaa silloin kun niitä ei käytetä, mikä pidentää akun kestoa. kun yhteys on käytössä ja virta katkaistuna, ehdit silti kytkeä kuulokkeisiin virran ja vastata saapuvaan puheluun.