Ilmainen toimitus ja palautus
 

VINKKEJÄ PAREMPIIN YÖUNIIN

Bosen opas parempiin yöuniin

Uni on luonnollinen osa ihmisen elämää ja välttämätöntä terveyden kannalta. Valitettavasti liian monet kärsivät uniongelmista eivätkä tunne oloaan levänneeksi herätessään. Tässä joitakin tapoja, jotka voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin, tarvitsetpa sitten apua rauhallisen nukkumisympäristön luomiseen tai levottomien ajatusten taltuttamiseen. Kokeile alla olevia vihjeitä ja löydä sinulle sopiva ratkaisu.

1. Parempi ruokavalio. Paremmat yöunet.

Ennen nukkumaanmenoa syömäsi ruoka voi vaikuttaa unesi laatuun merkittävästi. Kahvin juominen myöhään iltapäivällä, raskas illallinen tai muutama drinkki liikaa voivat häiritä kykyäsi nukahtaa ja pysyä unessa. Kofeiini vaikuttaa kehossa noin seitsemän tuntia, joten on tärkeää miettiä, koska juot päivän viimeisen kupillisen.

VIHJE

Kiinnitä huomiota siihen, mitä ja milloin syöt ja juot. Yritä jättää pois yksi ruoka tai juoma kerrallaan, jotta huomaat, mikä niistä vaikuttaa uneesi.

2. Liiku päivällä

Säännöllisesti liikkuvat ihmiset nukahtavat yleensä nopeammin ja pysyvät unessa läpi yön. Terveellinen määrä liikuntaa parantaa unen laatua, mutta on hyvä muistaa, että fyysiset aktiviteetit vapauttavat kehossa endorfiineja, jotka vaikeuttavat nukahtamista. Ajoituksella on siis väliä!

VIHJE

Harrasta liikuntaa, jos vain pystyt, mutta vältä sitä ennen nukkumaanmenoa.

3. Päiväunet vaikuttavat yöuniin.

Ai että, päiväunet tuntuvat hyvältä. Harmittomilta vaikuttavat päiväunet voivat vaikeuttaa nukahtamista, koska ne hämäävät mielemme ja kehomme luulemaan, että tarvitsemme vähemmän unta yöllä, koska saimme jo nukuttua päivällä. Päiväunet voivat vaikeuttaa nukahtamista tavalliseen nukkumaanmenoaikaasi.

VIHJE

Jos et meinaa saada öisin unta, vältä päiväunia ja pidä mielessäsi, että päivän aikana kertyvä uneliaisuus auttaa nukahtamaan paremmin yöllä.

4. Sänky on nukkumista varten

Kukapa ei pitäisi sänkyyn käpertymisestä hyvän elokuvan tai kirjan kanssa. Kuinka moni tekee töitä kannettavalla tietokoneella tai puhelimella sängyssä? Mitä enemmän innostavaa mediaa kulutamme sängyssä, sitä todennäköisemmin sänky alkaa tuntua meistä paikalta, jossa valvotaan ja ollaan virkeitä. Tee sängystäsi pyhättö unelle ja muille mukaville asioille, jotka rauhoittavat sinua ja tekevät sinut onnelliseksi.

VIHJE

Etsi kodistasi mukava tuoli tai sohva ja tee siitä vakiopaikkasi lukemista, sosiaalisen median selaamista ja elokuvien katsomista varten.

5. Vaihda vaihdetta

Et ole koskaan liian vanha nukkumaanmenorutiineille. Valmistaudu nukahtamiseen, jotta vireystilasi alkaa laskea. Rentouttava musiikki, meditointi ja jopa päiväkirjan kirjoittaminen voivat auttaa sinua rentoutumaan ja nukahtamaan.

VIHJE

Luo itsellesi nukkumista edeltävä rutiini, jolla valmistelet mieltäsi ja kehoasi nukahtamiseen.

Mies heräämässä sängystä korvissaan Bosen noise-masking sleepbuds -kuulokkeet

6. Luo hiljainen ympäristö

Ympäristön on oltava hiljainen ja rauhallinen nukahtamista ja unessa pysymistä varten. Lemmikit, kuorsaava kumppani ja kadulta tuleva meteli ovat epämiellyttäviä häiriötekijöitä. Bose noise-masking sleepbuds™ -kuulokkeet auttavat, jos et pääse eroon ympäristön häiritsevistä äänistä.

VIHJE

Sammuta televisio. Laita kannettava tietokone, kännykkä ja tabletti syrjään. Siirrä koiran peti muualle.

7. Potkaise levottomat ajatukset ulos sängystä

On olemassa muunlaisiakin ääniä. Joskus vilkas mieli ei vain hiljene. Jos makaat valveilla yli 20 minuuttia, nouse sängystä ja mene murehtimaan jonnekin muualle. Jos nouset sängystä, pyri kuitenkin pysymään rentona. Kuuntele rauhoittavaa musiikkia tai kokeile yksinkertaista hengitysmeditaatiota.

VIHJE

Säilytä kynää ja paperia yöpöydälläsi. Jos heräät ja mieltäsi painaa jokin ajatus, kirjoita se ylös ja jatka uniasi.

8. Pysy aikataulussa

Mielemme ja kehomme ylläpitävät yhdessä tasapainoa, joka auttaa meitä nukkumaan. Vuorokausirytmi on kehon sisäinen kello. Se hallitsee uni-valverytmiä ja vaikuttaa moniin asioihin, kuten hormonitoimintaan ja kehon lämpötilaan. Muutokset aikavyöhykkeessä, nukkumaanmenoajoissa ja valoisuudessa sekoittavat sisäistä kelloa, minkä vuoksi matkustajat saapuvat usein kohteeseen kärsien aikaerorasituksesta. Säännöllisellä uni- ja heräämisrytmillä voi olla suuri vaikutus.

VIHJE

Ennakoitava aikataulu ei aina ole mahdollinen. Älä stressaa sitä, yritä vain pysyä noin 20 minuutin sisällä omasta rytmistäsi.

9. Pidä itsesi viileänä

Viileä ympäristö on yleensä lämmintä parempi nukkumisen kannalta. Jos ympäristösi on liian lämmin, kehosi yrittää säädellä lämpötilaansa ja tuhlaat energiaa. Sen vuoksi pysyt hereillä tai et nukahda syvään uneen. Kehon lämpötila vaihtelee uni-valverytmin mukaisesti. Normaalissa rytmissä kehon ydinlämpö vaihtelee säännöllisin väliajoin ja voi laskea 1–2 astetta aikaisin aamulla.

VIHJE

Aseta termostaattisi viileämmälle, jos rakastat lämpimiä peittoja.

10. Älä tuijota numeroita

Unirytmin häiriintyminen voi aiheuttaa hermostusta, mikä voi johtaa levottomiin ajatuksiin ja huoleen siitä, kuinka monta tuntia univelkaa kertyy. Yritä silloin vain muistaa, ettei kenelläkään ole täydellistä rytmiä. Jos et yksinkertaisesti saa unta, lähde hetkeksi sängystäsi. Tee jotakin rentouttavaa, kunnes sinua alkaa väsyttää ja palaa sitten takaisin sänkyyn. Hyvien tapojen ja harjoittelun avulla voimme yleensä löytää sopivan unirytmin.

VIHJE

Älä katso kelloa. Laita kännykkä ulottumattomiisi, käännä kello kohti seinää ja keskity siihen, miltä sinusta tuntuu.

BOSE NOISE-MASKING SLEEPBUDS™

Nukahda.

Pysy unessa.

Erityisesti suunniteltu nukkumista varten. Niillä ei voi kuunnella musiikkia eikä niissä ole akustista melunvaimennusta. Erittäin pienikokoisiin langattomiin unikuulokkeisiin on sen sijaan ladattu valmiiksi rauhoittavia ääniä, jotka peittävät haitallisen melun.