90 päivän riskitön kokeilu, kahden vuoden takuu ja maksuton perustoimitus yli 45 €:n tilauksiin

TUEMME URHEILIJOIDEN SUORITUSKYKYÄ

Musiikin merkitys ammattiurheilijoille

Musiikki ei ole ainoastaan mukavaa taustaääntä, vaan se voi viedä treenin seuraavalle tasolle. Kun kyseessä ovat ammattiurheilijat, tämä tarkoittaa huippusuorituskykyä. Myös tiede vahvistaa, että musiikki vaikuttaa urheilijoiden suorituskykyyn: tutkimukset ovat osoittaneet kerta toisensa jälkeen, että musiikin ja urheilusuorituksen välillä on kiistaton yhteys, ja vahvistaneet, että musiikki saa urheilijat ponnistelemaan lujempaa ja keskittymään paremmin.

Tämä ei yllätä urheilijoita, kuten yhdeksänkertaista olympiamitalistia Allyson Felixiä, joka kuuntelee aina Beyoncén kappaletta Diva päästäkseen oikeaan tunnelmaan. "Pikajuoksijana se on vain parasta kuunneltavaa", hän selittää. "Kilpailen todella taitavia ihmisiä vastaan ja me kaikki haluamme voittaa. Kuuntelen kappaletta päästäkseni oikeaan mielentilaan ja valmistautuakseni suoritukseen. Muistan kuunnelleeni sitä ennen jokaista isoa kilpailua."

Allyson Felix treenaamassa Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Allyson Felix korvissaan Bose QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet

Allyson Felix kotona treenin jälkeen Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Urheilun ystävät ovat erittäin tietoisia urheilijoiden ja musiikin välisestä yhteydestä, sillä mediassa on paljon kuvia urheilijoista, joilla on päässään kuulokkeet tai hienkestävät nappikuulokkeet treenin tai lämmittelyjen aikana tai noustessaan bussista ennen tapahtumaa.

Mitä urheilijat itse ajattelevat musiikin merkityksestä urheilulle? Ajatuksiaan jakavat nyrkkeilyn maailmanmestari ja vapaaottelija Claressa Shields, vuoden 2020 Heisman Trophyn voittaja DeVonta Smith Philadelphia Eaglesista, vuoden 2020 Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen voittaja Bryson DeChambeau ja vuoden 2021 värväystilaisuuden ensimmäisellä kierroksella valituiksi tulleet Trevor Lawrence Jacksonville Jaguarsista, Zach Wilson New York Jetsistä ja Justin Fields Chicago Bearsista.

Miksi musiikki on tärkeä osa treeniäsi ja suoritustasi?

Claressa Shields: Musiikki on minulle terapiaa. Olen aina ollut mietiskelijä. On vaikea uppoutua ajatuksiin, kun ympärillä on paljon melua tai ihmisiä. Musiikki antaa minulle mahdollisuuden pohdiskella asioita itsekseni ja sulkea melun ulkopuolelle. Monet eivät tiedä tätä, mutta kuuntelen mielelläni jazzia ja instrumentaalista musiikkia. Musiikkia, joka rauhoittaa minua. Otteluviikko on päämääräni.

DeVonta Smith: Olen hyvin hiljainen ihminen, joten salilla tai suoritukseen valmistautuessani kuuntelen musiikkia, jotta voin keskittyä itseeni. Ilman musiikkia on liikaa häiriöitä.

Bryson DeChambeau: Musiikki on minulle tärkeä osa treeniä ja suoritusta, sillä se auttaa minua ilmaisemaan haluni työskennellä tulosten eteen. Musiikin avulla saan motivoitua itseäni parhaiten. Ilman musiikkia on vaikea päästä rytmiin ja flow-tilaan – treeni ei lähde käyntiin kunnolla.

Trevor Lawrence: Pistän aina musiikin soimaan, kun menen treeneihin tai valmistaudun peliin. Se antaa minulle energiaa ja virittää minut oikeaan tunnelmaan, jotta voin treenata ja suorittaa parhaalla mahdollisella tasolla. En voi kuvitella treenaavani ilman musiikkia, se tuntuisi todella luonnottomalta.

Zach Wilson: Olen aina salilla, ja musiikki auttaa minua keskittymään treeniini. Musiikki antaa minulle kipinän vaatia itseltäni enemmän. Ilman musiikkia keskittymiskykyni herpaantuu helposti.

Justin Fields: Musiikki ja treeni ovat erottamaton pari. Sovitan yleensä kuuntelemani musiikin tempon treenin intensiteettiin ja mielialaani. Tuntuisi kummalliselta treenata ilman musiikkia. Olisi todella raskasta ponnistella täysillä ilman musiikkia, silloin keskittyy liikaa kipuun lopputulosten sijaan.

Claressa Shields korvissaan Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet

Claressa Shields korvissaan Bose QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet

Antaako musiikki todella urheilijoille kilpailuetua?

Bryson: Mielestäni musiikki itsessään ei anna urheilijoille kilpailuetua. Sen sijaan urheilijat voivat käyttää musiikkia virittäytyäkseen sopivaan mielentilaan treeniä ja suoritusta varten. Musiikki motivoi urheilijoita, minkä ansiosta he pystyvät tekemään suorituksia parhaalla mahdollisella tasolla.

Trevor: Kilpailuetu tulee mielentilasta, ja monet urheilijat, myös minä, pääsevät seuraavalle tasolle sekä psyykkisesti että fyysisesti nimenomaan musiikin avulla. Musiikki tukee aistien herkistymistä, meneillään olevaan tehtävään keskittymistä ja psyykkisen/fyysisen tilan muuttamista.

Zach: Oman mielen hallitseminen on avain urheilijan menestykseen tilanteessa kuin tilanteessa. Musiikin avulla saavuttaa nopeammin mielentilan, jonka avulla pystyy suorittamaan parhaalla mahdollisella tasolla. Näin musiikki antaa urheilijoille kilpailuetua.

Millainen on mielestäsi täydellinen soittolista treenaamiseen tai kuunneltavaksi ennen kilpailuja?

Claressa: Ottelupäivänä soittolistani on sekoitus rap- ja gospelmusiikkia. Kuuntelen gospelmusiikkia, koska tiedän että olen kehässä ja voitokas Jumalan ansiosta. Rapmusiikkia kuuntelen, koska samaistun siihen sen vuoksi, kuinka paljon minun on pitänyt kamppailla päästäkseni tähän. Se myös muistuttaa minua siitä, mistä tulen, ja että olen kokenut rankempiakin asioita kuin tuleva taistelu.

DeVonta: Täydellinen soittolista sisältää Rick Rossin tai Lil Waynen musiikkia. Pidän Lil Waynen vanhasta tuotannosta, koska hän teki musiikkia niin täysillä. Kun pelaan, pelaan täysillä, joten Lil Wayne virittää minut sopivaan tunnelmaan. Kuuntelen rauhallisempaa musiikkia, kun pelaan videopelejä tai laitan ruokaa. Silloin kuuntelen paljon Anthony Hamiltonia.

Justin: Pidän kaikenlaisesta musiikista. Kuuntelemani musiikki riippuu mielialastani. Kuuntelen mielelläni Lil Babya, Futurea ja Young Thugia – atlantalaiset muusikot ylipäätään inspiroivat minua. Yhtä lailla saatan kuitenkin kuunnella Beethovenia ennen peliä tai treenejä. Soittolistani ovat erityylisiä, mutta olen rauhallinen tyyppi. Rakastan R&B:tä, se rauhoittaa minua.

Zach Wilson korvissaan Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet

Zach Wilson korvissaan Bose QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet

DeVonta Smith korvissaan Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet

DeVonta Smith korvissaan Bose QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet

Miten musiikki auttaa sinua sen lisäksi, että se innostaa parempiin suorituksiin?

Claressa: Olen yliajattelija ja ylisuorittaja, minkä vuoksi esimerkiksi treenaamiseen, ihmissuhteisiin, liiketoimintaan ja raha-asioihin liittyvät ajatukset välillä häiritsevät keskittymistäni. Aivoni eivät ikään kuin suostu vaikenemaan. Taustaääniä poistavien kuulokkeiden avulla saan hukutettua nämä ajatukset ja keskityn pelkästään musiikkiin.

DeVonta: Olen varautunut ihminen, ja musiikin avulla pystyn ottamaan etäisyyttä muihin ja keskittymään itseeni. Musiikki on minulle tärkeä pakokeino.

Justin: Olen hiljainen enkä puhu kenellekään ennen peliä. Tarvitsen vain musiikkia virittäytyäkseni oikeaan mielentilaan ja ollakseni paras mahdollinen kapteeni kentällä. Musiikin avulla sytyn, mutta sillä on suuri merkitys minulle silloinkin, kun palaudun tai tarvitsen omaa aikaa.

"Musiikki kertoo ihmisestä paljon, se on osa hänen persoonaansa."

– Bryson DeChambeau

Bryson DeChambeau korvissaan Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet

Bryson DeChambeau korvissaan Bose QuietComfort® Earbuds -kuulokkeet

Bryson DeChambeau pelaamassa golfia Bose QuietComfort Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Bryson DeChambeau Bose Sport Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Millaista musiikkia soittaisit voiton hetkellä?

DeVonta: Jonkin kappaleen Lil Waynen albumilta The Carter IV. Se on yksi kaikkien aikojen suosikkialbumeistani, ja mikä tahansa kappale siltä kävisi.

Trevor: Onpa vaikea valinta. Suosikkiartistejani ovat John Mayer, Drake, Justin Bieber, Lil Baby, Jack Harlow, Kacey Musgraves, Alan Jackson, J. Cole, Lionel Richie, The Kid LAROI ja Post Malone. Heidän kappaleistaan voisi hyvin tehdä soittolistan, jota kuuntelisin aina.

Zach: Olen suuri Drake-fani. Nothing Was the Same on yksi kaikkien aikojen suosikkialbumeistani, joten esimerkiksi "Started From the Bottom" olisi hyvä valinta.

Miten musiikki lisää toveruutta tiimikavereiden välillä?

Bryson: On todella mielenkiintoista jutella muille golffareille siitä, millaista musiikkia he kuuntelevat. Musiikki kertoo ihmisestä paljon, se on osa hänen persoonaansa.

Zach: Pyydän mielelläni musiikkisuosituksia joukkuekavereiltani. Haluan jatkuvasti laajentaa soittolistaani, ja koska olen uusi tulokas, musiikki on helppo tapa tutustua muihin.

Justin: Musiikin kuunteleminen pukuhuoneessa on yksi parhaista tavoista kasvattaa yhteishenkeä tiiminä ja synkata sekä kentällä että sen ulkopuolella.

"Työskentele hiljaisuudessa ja anna menestyksen toimia äänenäsi."

– Zach Wilson

Onko treeneissä tai suorituksen aikana tilanteita, jolloin hiljaisuus on välttämätöntä?

DeVonta: Kun kävelen kentälle pelin alkaessa, minun on virittäydyttävä vahvaan mielentilaan, jotta voin sulkea kaikki muut ulkopuolelle. Aina löytyy ihmisiä, jotka eivät halua minun voittavan. Pystyn keskittymään itseeni ja peliin paremmin, kun nautin hiljaisuudesta.

Bryson: Tarvitsen hiljaisuutta ja kirkkaan mielen hetkinä, jolloin minun on keskityttävä täysillä, esimerkiksi kun olen viheriöllä ja keskityn tekniikkaan. Hiljaisuus antaa tilaa miettiä ja saavuttaa tuloksia.

Zach: Kun saan pallon haltuuni pelin aikana, minun on suljettava kaikki muu ulkopuolelle. Hiljaisuuteen keskittymällä voin lukea peliä oikein ja pelata mahdollisimman hyvin.

Justin Fields Bose Sport Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Justin Fields Bose Sport Earbuds -kuulokkeet korvissaan

Trevor Lawrence päässään Bose Noise Cancelling Headphones 700 ‑kuulokkeet

Trevor Lawrence päässään Bose Noise Cancelling Headphones 700 ‑kuulokkeet

Millaisia asioita toivot kuulokkeilta tai nappikuulokkeilta?

Claressa: Taustaäänien poisto on upea ominaisuus, koska minua häiritsee, jos ihmiset puhuvat turhista tai negatiivisista asioista, kun treenaan. Taustaäänien poisto auttaa minua keskittymään nykyiseen tehtävään erityisesti, kun juoksen ja teen voima- ja kuntotreeniä.

DeVonta: Olen erittäin kiinnostunut muodista, joten käyttämieni tuotteiden ulkonäöllä on minulle merkitystä. Bose keskittyy myös tuotteiden ulkonäköön, toisin kuin monet muut merkit. Bose QuietComfort® Earbuds-, Headphones 700- ja Sport Earbuds -kuulokkeet sopivat kaikenlaisiin asuihin ja niissä on paras taustaääniä poistava teknologia.

Bryson: Pidän tuotteista, joita on helppo käyttää ja jotka tuntuvat mukavilta sekä peittävät ulkopuoliset äänet. Lisäksi arvostan sitä, että tuotetta voi käyttää tilanteessa kuin tilanteessa.

Trevor: Haluan kirkasta, luotettavaa ääntä ja bassoa, jonka voi lähes tuntea. Lisäksi kuulokkeiden on istuttava hyvin korvaan. Liikun nopeasti ja intensiivisesti treenin aikana, ja tarvitsen paikallaan pysyvät kuulokkeet tai hienkestävät nappikuulokkeet, joissa on laadukas ja vahva ääni.

Zach: Tärkein ominaisuus on taustaäänien poisto. Mantrani on "työskentele hiljaisuudessa ja anna menestyksen toimia äänenäsi". Kun käytän Bose-tuotteita, saan olla kahden musiikkini kanssa, häiriötekijöiden ulottumattomissa. Toinen tärkeä tekijä on istuvuus. Bose QuietComfort® Earbuds -nappikuulokkeissa on eri kokoisia sovitteita. Niiden ansiosta voin mukauttaa tuotteen sopimaan tarpeisiini.

Justin: Taustaäänien poistolla on minulle suuri merkitys. Pidän täyteläisestä ja voimakkaasta äänestä ja tyylikkäistä langattomista kuulokkeista, jotka eivät häiritse treeniä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Janay Harding – ole pysäyttämätön
Kolme tapaa, joilla musiikista voi saada motivaatiota
fi